Frøya nyheter

20.10.2018 °C m/s
Annonser
Knut-Arne-Strømøy-11

Frøya bør juble med Leka og Bindal

At Leka og Bindal får fortsette som egne kommuner, bør glede Frøya også, mener Knut Arne Strømøy i Frøya Senterparti. Han advarer mot nye sentraliseringsprosjekter, og maner til kamp for skoletilbudet.

Annonser


Innlegg av Knut Arne Strømøy , Frøya Senterparti

 

Leka og Bindal jubler. Det bør Frøya gjøre også, litt.

 

SP har fått med seg Krf og nå kan noen tvangsammenslåtte kommuner søke om å slippe en sammenslåing befolkningen er i mot. KrF har bestemt seg. 

Partiet sier ja til at Leka og Bindal, som ble tvangssammenslått sammen med Vikna og Nærøy av stortingsflertallet før valget, kan få fortsette som selvstendige kommuner.

Dermed er det flertall i Stortinget for at disse to småkommunene slipper tvangssammenslåing.

Anledningen bød seg da Sp-leder Trygve Slagsvold i oktober fremmet et lovforslag som åpnet for at tvangskommuner som ønsker reversering skulle få lov til det. 

Vedum håpet å få KrF med seg til å stemme mot Høyre, Frp og Venstre. Det har Sp lykkes med, men bare for 2 av de 15 tvangskommunene.

 

Frøya Senterpartiet har som moderpartiet drevet valgkamp på at sammenslåing av kommuner skal basere seg på frivillighet og ikke på tvang. 

Frøya SP ser på dette som en delvis seier i kampen mot tvang og tror dagens standpunkt fra Krf vil gjøre det vanskeligere med en  tvangssammenslåing av Frøya og Hitra mot innbyggernes vilje. 

 

Frøya SP jubler med Leka og Bindal og fatter nytt håp om at det er frøyværingene selv som skal bestemme om vi vil fortsette som egen kommune eller om kommunesentret vårt skal flyttes fra Sistranda til Fillan.

 

På en dag der fylkeskommunen har valgt å nærmest rasere Frøya Videregående skole ved å flytte studiespesialisering til Hitra trengte vi en opptur, selv om vi ikke gir opp kampen for skolen vår. 

Frøya er noe så sjelden som en suksessrik næringskommune i utkantnorge med kraftig økning i folketallet. 

Frøya SP finner det betenkelig at en rektor fra Hitra "alene" skal frata våre ungdommer viktige utdanningstilbud i hjemkommunen. Her må fylkespolitikerne på banen.

 

Kommunesammenslåinger og tapping av lokale skoletilbud er begge klare sentraliseringsprosjekter og vi i utkanten må kjempe videre for å beholde offentlige tilbud nær innbyggerne. 

Her må vi brette opp ermene.

 

Sist vi hadde en trafikkulykke på Frøya måtte vi vente på at politipatruljen skulle komme fra Kyrksæterøra. 

La oss håpe at flere fornuftige politikere sentralt ser galskapen i "Fjærnpolitireformen" også. Den trenger en reversering.

 

Det neste de skal ta fra oss kan fort være NAV. Hvor lenge skal vi finne oss i å bli behandlet på denne måten?

 

Frøya SP jubler med Leka og Bindal og fatter nytt håp om at flere sentrale politikere etterhvert skal se at vi trenger tjenester der folk bor. 

Også distriktet trenger "robuste" tjenester.

Annonser
Annonser