Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
Malinn Greve Salmar

Kutter plastforbruket med 30 tonn i 2018

Salmar tar grep for å produsere grønnere. Malinn Greve Arntzen, nøkkelkundeansvarlig i Salmar, forteller at selskapet sikter mot resirkulerbar plast til laksefiletene.

Oskar Gårdsrud Paulsrud Oskar Gårdsrud Paulsrud 902 66 958
Annonser

– Vi har fokus på plasten vi pakker fileter i, forteller Malinn Greve Arntzen, nøkkelkundeansvarlig i Salmar. Vi har gått over til et tynnere plastmateriale enn tidligere, sier hun.

– Bare i år regner vi med å redusere bruken av plast med 30 tonn, fortsetter hun.- Ofte litt dyrere løsninger

Salmar, som regner med å slakte 143 000 tonn laks i 2018, tar grep for å produsere grønnere. I tilegg til at de i år har gått over til et tynnere plastmateriale ferske og fryste posjoner og fileter, jobber de også mot mer resirkulerbare løsninger.

– Vi jobber med produsenter som har en del spennende prosjekter med grønnere plast, som er 100 prosent resirkulerbar, forteller Arntzen.

– Disse løsningene er ofte litt dyrere, men vi ser at det er den riktige veien å gå, og da får vi gå i forkant, sier hun.Artikkelen fortsetter under bildet:

Sal Mar Laksesortering Salmar vil gjøre lakseproduksjonen grønnere.


Energieffektiv kjøling

Det er ikke bare plastembalasjen som er fornyet. Arntzen forteller at Salmar også har gått fra våtis til tørris.

– Tørrisen tiner til gass og fisken tar til seg kulden og fungerer som eget kjøleelement, forteller hun.

– Alternativet er å ta våtis som man da pakker cirka 3 kilo is i kassene.  Da veier kassene mindre, så vi betaler mindre for frakten, og det er mer energieffektivt å frakte den samme fisken, sier Arntzen.Annonser
Annonser