°C
Annonser
20210907 103217 Symbolsk spadestikk: Nå blir det folkehøgskole på Mausund. Jon Gunnes (V), Sivert Bjørnstad (Frp) og Linda Hofstad Helleland (H) jublet med Øyrekka folkehøgskoles Joar Johansen, da de tok det symbolske spadestikket tidligere i september.

Foreslår 5,2 millioner til Øyrekka folkehøgskole

Regjeringen bekrefter sin satsing på Øyrekka folkehøgskole på Mausund. Foreslår å bevilge 5,2 millioner til oppstart av folkehøgskolen. Det kommer frem i statsbudsjettet.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

I dag la regjeringen frem sitt forslag til statsbudsjett. Der bekreftet de at de vil satse på Øyrekka folkehøgskole.

Regjeringen foreslår å bevilge 5,2 millioner til oppstart av Øyrekka folkehøgskole fra høsten 2022. Pengene skal gå til driftsstøtte til folkehøgskolen på Mausund.


LES OGSÅ: Folkehøgskolen kan nesten doble folketallet


- Fantastiske nyheter for Trøndelag og Norge

Nyheten ble allerede avslørt allerede den 7. september, da distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) besøkte Mausund.

Hun overbrakte nyheten på vegne av regjeringen:

– Dette er fantastiske nyheter for både Trøndelag, Norge som en ledende havnasjon og for vår vei inn i det grønne skiftet. Mange av de nye grønne og blå jobbene vil ha tilknytningen til havet, derfor trenger vi mer kunnskap om havet som ressurs, sa Hofstad Helleland.

– Regjeringens støtte til Øyrekka folkehøyskole gjør at vi endelig får på plass landets første folkehøgskole rettet mot de blå næringene og bruken av havrommet. Folkehøyskolen vil ha fokus både på Norge som historisk havnasjon, men også hvordan vi skal forvalte havet bærekraftig for fremtidige generasjoner, sa ordfører Kristin Strømskag (H).


LES OGSÅ: Heiser flagget for folkehøgskolen

LES OGSÅ: Jubler for folkehøgskole på MausundAnnonser
Annonser