°C
Annonser
Kristin Strømskag 2019 2

– For høye krav gir dårligere beredskap

Kristin Strømskag (H) mener at for høye krav til båtambulanser og beredskap, gjør at viktige tilbud forsvinner. Nå vil hun bruke øyrekkas erfaringer til å påvirke reglene.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Frøyaordfører Kristin Strømskag (H) er Trøndelags representant, når Helse- og omsorgsdepartementet starter sin gjennomgang av regelverket for båtambulanser.

- Det er spennende å få være Trøndelags representant. Jeg ser på det som en mulighet til å bruke erfaringen fra øyrekka, til å påvirke regelverket, sier Strømskag.

- For Frøyas del har regelverket gjort at vi har mistet viktige tilbud. Slik kan det ikke være, sier hun.Begrenser oss i å utnytte synergiene

Nå ønsker hun å gi konkrete eksempler på hvordan dagens regelverk påvirker beredskapen i kommunen.

- Kravene er så høye at St.Olavs hospital avsluttet avtalen med Wold kysttransport - et tilbud som fungerte godt. Årsaken var regelverket knyttet til bemanning, utstyr og kompetanse, sier Strømskag.

Alternativet som ble satt inn i stedet er Redningsselskapet. Det skaper utfordringer for øyrekka.

- For vår del ser vi ofte at regelverket begrenser oss i å utnytte synergiene. Jeg tenker da på hvite biler, pasienttransport, brannberedskap og ambulansebåt, sier hun.

- Vi ønske en god beredskap og sikkerhet i hele vår langstrakte kommune. Derfor er jeg glad for at jeg får mulighet til å bruke våre erfaringer til å påvirke regelverket, sier Strømskag.Annonser
Annonser