°C
Annonser
20210907 103217 Symbolsk spadestikk: Nå blir det folkehøgskole på Mausund. Jon Gunnes (V), Sivert Bjørnstad (Frp) og Linda Hofstad Helleland (H) jublet med Øyrekka folkehøgskoles Joar Johansen, da de tok det symbolske spadestikket tidligere i september.

Folkehøgskolen kan nesten doble folketallet

Øyrekka folkehøgskole kan nesten doble folketallet på Mausund.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Øyrekka folkehøgskole er inne på statsbudsjettet. Det avslørte distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) før valget.

Det førte til stor jubel og flaggdag på Mausund. Dette har stor betydning for det lille øysamfunnet - og hele Frøya kommune.

- I første omgang betyr dette 7-8 arbeidsplasser. På sikt vil det bli mellom 15 og 20 ansatte ved folkehøgskolen, sier Joar Johansen, leder i Øyrekka folkehøgskole AS.

- Det blir en stor arbeidsplass på Mausund, sier han.Ikke utenkelig med 350 mennesker i 2024

Øyrekka folkehøgskole vil sørge for en stor folketallsøkning på Mausund.

- Per i dag er vi ca. 200 innbyggere på Mausund. Det er ikke utenkelig at det vil være 330 til 350 mennesker som overvintrer på Mausund i 2024, sier Johansen.

Allerede fra høsten 2022 vil 36 elever sannsynligvis begynne på skolen. På sikt skal det være plass til 100 elever på folkehøgskolen.

- Det er liten tvil om hvor mye dette betyr for Mausund, sier Joar.Har levert inn innhold til skolekatalogen

Øyrekka folkehøgskole har overholdt sin første frist. Innholdet til skolekatalogen for neste år ble levert mandag 20. september.

- Vi har levert inn innholdet til Folkehøgskolekatalogen og skoledatabasen - drøyt to timer før fristen, sier John Arne Moen.

Det inneholder årsplan, informasjon om linjer, fag, skoleturer og utallige bilder og filmer.

Ved oppstart vil skolen ha fire linjer, foruten fellesfag og valgfag. Det legges opp til nært samarbeid med næringslivet i regionen.

- Om noen uker går katalogen i trykken og alt om skolen publiseres på nettsiden til Folkehøgskolerådet, sier Moen.Annonser
Annonser