°C
Annonser
Randi Annette Enge Blått Kompetansesenter 2

Flyttet hjem og fikk drømmejobben

Etter 15 år i Trondheim har Randi Annette Enge (32) flyttet hjem og sikret drømmejobben. Nå skal hun vise ungdom på Frøya hvordan de kan gjøre det samme.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg tror nesten jeg kunne ha jobbet med hva som helst, så lenge jeg kan lære meg det, sier Randi Annette Enge og smiler.

Den positive mausundværingen har nettopp vært gjennom et stort skifte i karrieren sin; fra å være frisør til å bli prosjektleder i Blått kompetansesenter AS.

Det har krevd knallhard jobbing mot langsiktige mål.

- Dette er en drømmejobb for meg. Nå lever jeg det livet jeg har lyst til. Jeg føler at jeg har landet, sier hun og smiler.- Unik mulighet

Randi Annette er nyansatt kysttrainee innen markedsføring og ledelse i Blått kompetansesenter. Det innebærer prosjektledelse, markedsføringsledelse, konseptutvikling, arrangement og kommunikasjon.

- Det er en unik mulighet. Som trainee får jeg prøve meg på forskjellige jobber og prosjekter. Samtidig får jeg god kontakt med næringslivet, sier Enge.

Hun fullførte sin bachelor i markedsføringsledelse ved BI i vår. Nå er hun klar for å sette teori ut i praksis.

- Jeg kan ikke tenke meg noe mer spennende enn å få jobbe akkurat her på Blått kompetansesenter på Frøya. Det er spennende å få være med på å koble sammen utdanning, forskning og næring for å videreutvikle den blå næringen, sier Enge.


Randi Annette trives på sitt nye kontor i Blått kompetansesenter på Sistranda.Stolt av hjemplassen Mausund

Enge ble født i Trondheim, flyttet til Svellingen på Frøya da hun var tre år, men hun definerer seg som mausundværing. Mausund har vært hjemme siden hun var fem år gammel.

- Jeg er veldig stolt av hjemplassen min og glad for å se at utviklingen går i riktig retning. Det er kjempespennende å følge med på planene om folkehøgskole og utviklingen med Mausund feltstasjon, sier Enge.

Hun flyttet til Frøya for å gå videregående skole, men ble kun værende et år før hun reiste videre til Trondheim for å gå frisørlinjen.

- Det var søskenbarnet mitt Renate som var forbildet mitt da jeg var lita. Jeg ville bli som henne og hun skulle bli frisør, forteller hun.

Renate tok en annen yrkesvei, men Randi Annette valgte å bli frisør. Det har hun vært helt til nå.Flyttet for kjærligheten

Det er mye som har skjedd i livet til Enge det siste halve året. Etter 15 år i Trondheim, vendte hun nesen hjemover i mai. Det kom som en overraskelse på de fleste.

- Jeg skulle aldri flytte tilbake til Frøya igjen. Det var helt sikkert, sier Enge og ler.

Kjærligheten til frøyværingen Johan Ølstørn fikk henne imidlertid til å ombestemme seg. Dermed ble det flytting i vår.

- Ettersom han har barn og jeg kun hadde meg selv å tenke på, ble det naturlig at jeg flyttet hit, sier Enge.

- Jeg er veldig glad for det nå. Det tok bare én måned før jeg følte meg hjemme her, sier hun og smiler.Her er grunnen til at Randi Annette valgte å flytte hjem, kjæresten Johan Ølstørn.Målrettet og fremtidsbevisst

Da hun flyttet til Sistranda begynte hun først som frisør-vikar hos Hårfagre på Stjernesenteret. Målet var imidlertid å få brukt all erfaring og utdanning hun har tatt de siste årene.

Etter videregående har Randi Annette jobbet for Headmasters Trondheim i Olavskvartalet. der har hun tatt steg for steg fra hun var lærling til hun ble daglig leder for frisørsalongen.

Enge har både tatt generell studiekompetanse og en bachelorgrad i markedsføringsledelse, mens hun jobbet som frisør i Trondheim.

- Jeg har alltid tenkt at frisøryrket ikke er evigvarende for mange. Derfor var jeg obs på å tenke mange år frem i tid, sier hun.

- Jeg har alltid likt å lære. Jeg synes at det er spennende å holde mulighetene åpne. Det gjør man gjerne ved å lære mer, sier Enge.Skal vise ungdom mulighetene

Nå skal hun motivere ungdom til å gjøre det samme gjennom Yrkes- og utdanningsmessa 2021. Den 27.januar går en moderne og koronavennlig messe av stabelen.

Den skal være fylt av tips og triks for ungdom som ønsker hjelp til yrkes- og utdanningsvalg.

- Jeg vil gi ungdom et best mulig innblikk i hvilke muligheter som finnes, sier Enge.

- Det aller viktigste jeg kan lære dem er at mulighetene aldri blir låst her i livet. Man kan hele tiden prøve nye ting eller ta mer utdanning. Det er aldri for sent, sier hun.

- Det er heller ikke farlig å være åpen. Jeg tror man har godt av å rive seg litt fri fra det trygge her på Frøya og komme tilbake til spennende muligheter etter at man har vært ute i noen år, sier Enge.

- Jeg er veldig fornøyd med valgene jeg selv har tatt!Annonser
Annonser