°C
Annonser
Mausund Taxi Drosje FOTO: Illustrasjon

Fleksibel taxi skal tilpasses ungdom og eldre

TrønderTaxi skal tilby fleksibel transport på Frøya fra august i år. Hvordan skal det tilbudet bli best mulig for både ungdom og eldre? Nå ber AtB om innspill.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Fra august i år skal TrønderTaxi tilby fleksibel transport på Frøya. Det skal være med på å utfylle rutetilbudet med buss.

Det har styret i AtB vedtatt tidligere i februar.

- Målgruppa for fleksibel transport er ungdom og eldre. Nå er vi utfordret til å komme med innspill til forslaget til AtB, sier ordfører Kristin Strømskag (H).- Kjempetilskudd til manglende kollektivtransport

Frøya kommune har utfordret ungdomsråd, eldreråd og flere andre til å komme med sine innspill til saken.

- Dette er et kjempetilskudd til kollektivtransporten vi ikke har på Frøya. Nå må vi forsøke å utnytte det på best mulig måte, sier Strømskag.

- Kanskje kan man benytte det til å skape et tilbud om returtransport for ungdom som er benytter seg av fritidstilbud på Sistranda på ettermiddagen?, spør hun.To dager på Sør-Frøya og to dager på Nord-Frøya

Fleksibel transport skal være tilpasset både regionbyer og distrikt, med servicetransport i lokalmiljøet og tilbringertransport for å knytte folk til det rutegående kollektivnettet med buss eller tog.

Fleksibel transport betyr at kundene selv forhåndsbestiller en tur fra A til B basert på sitt reisebehov. Det er ikke knyttet opp mot faste rutetider eller faste ruter, men innenfor bestemte soner og åpningstider.

- Det er snakk om å ha fleksibel transport på Sør-Frøya to dager i uken og på Nord-Frøya to dager i uken, forteller Strømskag.

Bestillingen skjer via bestillingsløsning i app, men kan også bestilles per telefon.

- Det skal også koste rundt det samme som det man betaler for å reise kollektivt, opplyser hun.
Annonser
Annonser