°C
Annonser
Flagg Psykisk Helse Frøya Kommune

Flagger for fokus på psykisk helse

Frøya kommune heiser det grønne flagget for fokus på psykisk helse. Ordfører Kristin Strømskag (H) håper at mange unge voksne tar turen til Klubben grendahus i kveld.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Har du lagt merke til det grønne flagget som vaier i vinden oppe ved kommunehuset på Sistranda denne uken?

På det står teksten "Alle har en psykisk helse". Det er en del av Frøya kommunes markering av Verdensdagen for psykisk helse.

- Det er viktig for oss å sette fullt fokus på at alle har en psykisk helse, sier ordfører Kristin Strømskag (H) i Frøya kommune.


Vil forebygge selvmord

Frøya kommune har en rekke arrangementer gjennom uka.

- Gjennom de ulike arrangementene ønsker vi å spre åpenhet slik at vi kan tørre å snakke om dette vanskelige temaet, sier Strømskag.

- Vi ønsker å fjerne fordommer - og har tro på at hvis vi alle er mer åpne, både for å lytte, spørre og snakke, kan vi bidra til at flere får det lettere og at vi forebygger selvmord, sier hun.


LES OGSÅ: – Vi må ta vare på de som er igjen


Arrangement for unge voksne: I kveld arrangerer øya-koordinatorene Ingrid Kristiansen (t.v.) og Pia Kathrine Espnes Ohren (t.h.) en helt spesiell kveld for unge voksne på Frøya. Det skjer i tett samarbeid med Inger-Lise Espnes og familien, som mistet Hans-Magnus Kvalvær til selvmord i vår.


- Det handler om hver enkelt av oss

Det er ikke kun denne uka at Frøya kommune har fokus på psykisk helse.

- Frøya kommune har igangsatt flere tiltak i det siste for å ta denne problematikken på alvor, blant annet åpen telefon hos oppfølgingstjenesten, samarbeid med bedrifter i forhold til arbeidstakere som sliter, og ulike tiltak i Øya-prosjektet, forteller Strømskag.

- Før sommeren behandlet kommunestyret en sak om å utarbeide en plan for selvmordsforebygging, sammen med Hitra, sier ordføreren.

- Det er mange gode tiltak på gang, men til syvende og sist handler det om hver enkelt av oss. Tør å snakk om psykisk helse, med ungene våre, i familiene, i vennekretsen og på arbeidsplassen: færre dør, når flere spør, sier Strømskag.Anbefaler alle å delta

Denne uken står Frøya kommune bak flere arrangementer. Ungdomsskole- og videregående- elever har fått tilbud om foredrag om psykisk helse med Marius Løken, som overlevde det mye omtalte Halloween-drapet i 2011.

I tillegg har foreldre og foresatte til videregåendeelevene blitt invitert til en "Bli kjent"-kveld i Frøya kulturhus.

I kveld er det klart for et nytt arrangement. Denne gangen er det foredrag og workshop for unge voksne i Klubben grendahus.

Det kan du lese mer om i denne artikkelen: - Vi må ta vare på de som er igjen.

Det er et arrangement for unge i alderen 17 til 30 år.

- Jeg vil oppfordre alle ungdommer og unge voksne til å delta på det åpne møtet i Klubben grendahus i kveld, sier Strømskag.


Gratis kino på søndag

På selve Verdensdagen for psykisk helse, søndag 10. oktober, blir det gratis kino på Frøya kino. Der skal de vise filmen «Nattebarn – en film om å velge livet».

Den har aldersgrense 15 år.

Filmweb beskriver filmen på følgende måte:

- Høsten 2017 står Petter på toppen av en bro klar til å avslutte livet, men blir stoppet av politiet i siste liten. For å holde de mørke og vonde tankene på avstand, bestemmer han seg for å lage film sammen med bestekompisen Sverre. Nattebarn er en ekte, rå og usminket film om å velge livet.

Regissørene er Petter Aaberg (27) og Sverre Kvamme (25).

Annonser
Annonser