Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
Trond Harald Iversen Fiskarlag Fisker

-Fiskerne har ingen plass å kaste søppel

I tre år har fiskarlagsleder Trond Harald Iversen (bildet) og Frøya og Hitra fiskarlag etterlyst søppelcontainere i fiskerihavnene på Dyrøya og på Siholmen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

En båt kommer inn mot land på Dyrøya. Den har søppel om bord, men ingen sted å kaste det. Dette er en problemstilling Trond Harald Iversen og fiskarlaget på Frøya og Hitra har forsøkt å få frem til Frøya kommune i tre år:

- Det er ingen plass å kaste søppel på. Vi har sett tilfeller der søpla står igjen på kaia når båtene drar. Da er det fritt vilt for fugler og andre dyr. Det kan ikke være sånn, sier fiskarlagsleder Trond Harald Iversen.- Vil de ikke holde havnene søppelfrie?

Frøya og Hitra fiskarlag har bedt om at det blir satt ut to søppelcontainere; en på Dyrøya og en på Siholmen. 

- Det er ikke kun for fiskerbåtene, om sommeren er det mange forskjellige båter innom havnene. På høsten er det også til dels stort trøkk, sier Iversen.

Nå lurer han på hva som skjer med saken?

- Vi har sendt brev, ringt og purret på tre forskjellige tekniske sjefer. Vi har også snakket med miljøkonsulenten i kommunen. Det skjer ingenting, sier fiskarlagslederen.

- Alle sier at det skal komme, men vi har jobbet med dette i tre år. Ennå er det ingen søppelcontainere på plass.

- Med det sterke fokuset kommune har på miljø og forsøpling, er de ikke interessert i å holde havnene sine søppelfrie?, spør Trond Harald. 

LES OGSÅ: Søppelcontainerne blir plassert ut i dagAnnonser
Annonser