°C
Annonser
Alle Hater Johan Plakat Film Titran

Fikk unik støtte til filmen på Titran

På tross av at korona satte opptakene på vent, klarte filmskaperne å dra i land innspillingen av "Alle hater Johan" på Titran. - Det ville aldri gått uten enestående lokal støtte og entusiasme, sier Joachim Lyng i Film In Norway.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Vi er utrolig glade for at vi rakk å sikre oss 22 gode opptaksdager på Titran i høst, sier Joachim Lyng, i Film in Norway.

- Vi rakk å bli ferdige innen bølge to av koronapandemien skylte over Norge. Hadde vi måttet utsatt det igjen, hadde filmen sannsynligvis blitt skrinlagt, sier Lyng.

- Da hadde vi ikke hatt økonomiske muskler til å fortsette, sier han.Overveldet over støtten fra folket

Spillefilmen "Alle hater Johan" er ferdig innspilt. På tross av koronapandemi og smitteverntiltak, klarte filmskaperne å sikre seg alt de trengte fra opptaksdagene på Titran.

- Vi er overveldet over støtten vi har fått fra folket på Titran og Frøya. Det har vært et helt unikt godt samarbeid med grendalaget og med nøkkelpersoner rundt, sier Lyng.

- Jeg skal ikke begynne å nevne navn, for det er mange som har bidratt. Men vi vil si tusen takk. Hele teamet vårt har fått minner for livet, sier han.

- Vi hadde ikke kunnet laget filmen uten alle dere!Det er mange frøyværinger og hitterværinger som vil bli å se på filmlerretet når spillefilmen har premiere i oktober 2021.
Søker om millionstøtte fra kommunen

Den lokale støtten fra folket har vært helt enorm. Filmskaperne er imidlertid ikke i mål med det finansielle. Derfor har de søkt Frøya kommune om 1,2 millioner kroner i støtte.

- Grasrotstøtten har vært unik og uvurderlig, men vi har ikke fått støtte fra verken kommune eller lokalt næringsliv ennå, opplyser Lyng.

- Vi fikk positive signaler i innledende samtaler. Nå håper vi at vi får på plass den støtten, sier han.

- På grunn av koronastopp og smitteverntiltak ble prosjektet 20 prosent dyrere enn det vi hadde regnet med. Det gjør at støtten er enda viktigere, sier Lyng.

- Jeg tror Frøya kommune likevel vil se at ringvirkningene ved å være vertskommune for en film vil veie opp, sier han.

- Ikke bare har man tjent penger 40 personer i teamet bodd i kommunen i seks til åtte uker, med alt det fører med seg. I tillegg kan man få betydelige inntekter i etterkant gjennom markedsføring av Frøya som destinasjon, sier Lyng.

- Mulighetene er enorme for filmvennlige Frøya! Det er lurt å profilere seg sånn, mener han.

Annonser
Annonser