°C
Annonser
Rotlaus Jpg

Fikk tak i publikums- favorittene

Bandet Rotlaus har på få år blitt ett av Norges mest ettertraktede live-band. Ingen artister har vært så ønsket på Frøyafestivalen som Ørstabandet. Nå får 200 muligheten til å oppleve en helt spesiell kveld, tett på favorittene.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser


Noen ganger dukker det opp band som tar bygde-Norge med storm.

Bandet Rotlaus fra Ørsta på Sunnmøre er ett av dem. I løpet av de vel fire årene siden starten har bandet blitt ett av Norges desidert mest ettertraktede liveband.

Noen sammenligner dem med Vassendgutane, og det er kanskje ikke så rart. For vokalist og gitarist Bjørn-Marius Øyehaug spilte i Vassendgutane før Rotlaus ble til.

Han sluttet i 2012, og begynte å arbeide som langtransportsjåfør. Etter en stygg ulykke i 2015 begynte han å skrive. Dette ble starten på eventyret.


Tanker ble tekster

Til Sunnmørsposten forteller han historien: - Jeg var i Skien og lasta rør, og skulle hjem til det som da var min samboer og barnet hennes.

Da jeg skulle ha på det siste røret, begynte alt å rase. Jeg falt fire og en halv meter ned, og traff bakken.

Jeg skada hodet og fikk varige med i ryggen.

Etter å ha vært mye på sykehuset og opplevd samlivsbrudd, begynte Øyehaug å skrive tekster, uten plan om et band.

Men sammen med noen barndomskamerater startet han Rotlaus. Og derfra har det bare gått en vei.


Rett til topps


Rotlaus' første album Bygderamp havnet på topp ti på VG-lista og låten «Byjenta» har oppnådd gullplate og platinaplate for salg og streaming.

I 2017 utga bandet låten «Rundt neste sving» som mottok både gull og platinautmerkelse.

For sitt andre album «På vei» ble bandet nominert i klassene årets album og årets gjennombrudd med Gramo-stipend foran Spellemannprisen 2018.

Per uke 20 i 2020 har albumet ligget 119 uker på Topplista.no. Deres mest kjente sang er "Rundt neste sving"


Mest ønsket av alle


-Frøyafestivalen mottar mange ønsker fra publikum om artister til festivalen. Rotlaus er det desidert mest ønskede. Ikke engang Åge Aleksandersen er i nærheten hos vårt publikum, forteller festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

-Vi har forsøkt å få tak i dem flere ganger, men de har alltid vært booket i lange tider fremover. Med coronakrisen bød det seg plutselig en mulighet, så nå blir det Rotlausaften for 200 fans i teltet på Siholmen under Frøyafestivalen.

-Dette blir jo en litt annerledes konsert da, forteller Stenhaug. -Vi setter ut bord og rigger opp barer for en folkelig hyggelig aften, der man kommer tett på dette folkets band. Vi starer klokka 22 lørdag kveld.

-Det er ett av de mest ettertraktede livebandene i Norge i dag. Allerede etter den første plateutgivelsen var de oppe i 100 spillejobber i året. Siden har det bare blitt mer og mer.


Kirkekonserten snart utsolgt


Vi legger ut de 200 Rotlausbillettene på Ticketmaster torsdag morgen, og skal man dømme etter alle som har ønsket seg en kveld med denne gjengen, vil billettene gå raskt unna, sier Stenhaug.

-Vi prøver jo å tilfredsstille vårt trofaste publikum, og denne er det i alle fall mange som har sagt de ønsker seg.

-Jeg tror dette blir en veldig spesiell aften i teltet på Siholmen, sier han.

-Ellers er kirkekonserten med Bjarne og Thomas Brøndbo snart utsolgt.

-Sist vi sjekket var det 15-20 plasser igjen. Så her gjelder det å være raske, om man ønsker å oppleve denne flotte kvelden, også, sier Hallbjørn Stenhaug.


Annonser
Annonser