Frøya nyheter

19.01.2019 °C m/s
Annonser
Idar Strømme Daniese Sæther Grandmaster Taekwondo Hans Kristian Strandli Vie

Fikk lære av den beste

Idar Strømme, Daniese Sæther og Hans Kristian Strandli Vie fikk lære internasjonale taekwondo-teknikker av Grandmaster Kim Ung Chol, som har den høyeste graden av svartbelte man kan få.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Grandmaster Kim Ung Chol var coach da seminaret IIC - Internasjonal Instructor Ceminar gikk av stabelen i Vesterålen forrige helg. Og der var fire spente frøyværinger på plass. 

- Det er egentlig ikke så lenge til EM. Det er ganske snart føler jeg. Så jeg må bare jobbe supermasse og gi gass, sier Daniese Sæther i Frøya og Hitra Taekwon-Do klubb. 

Hun brukte seminaret til å lære seg nye teknikker som hun skal trene hardt på frem mot EM i Tallinn i april. 

- Det var veldig spennende. Kim Ung Chol gikk gjennom nesten alt, hver enkelt bevegelse, forklarte det og viste hvordan man skal utføre selve bevegelsen. Jeg tok video og skrev notater, så jeg kan øve, rette opp og forbedre mine teknikker frem mot EM, sier hun. 
- En fantastisk helg

Dette var første gang IIC ble arrangert i Norge siden 1992, og det var ingen tilfeldighet hvem som holdt seminaret.

- Grandmaster Kim Ung Chol har den høyeste graden av svartbelte man kan få, og er formann av mesterskapskomiteen i International Taekwon-Do Federation (ITF), sier trener Jens Christian Reberg i Frøya og Hitra Taekwon-Do klubb. 

- Dette ble et svært viktig kurs for Daniese og resten av landslaget, da han gikk gjennom alle endringene av teknikken, sier Reberg.

Presidenten i ITF Young Son var også tilstede på arrangementet.

- Det må sies å være utrolig. Alle vi fire som deltok fra Frøya har hatt en fantastisk helg, smiler han. 
Annonser
Annonser