°C
Annonser
Mausen Museum Breddebilde Feiret: Publikum og drivere av Trøndelags Kysthistoriske Museum på Mausundvær feiret tildeling av pris. Foto: privat

Feiret høytragende pris til museum

Trøndelags Kysthistoriske Museum på Mausundvær ble nylig fylt av feirende entusiaster fordi museet fikk Norges Fiskarlags Kystkulturpris for 2021.

Ms Files Php Bjørn Lønnum Andreassen
Annonser

- Fullt hus og stormende jubel. Nå er det full aktivitet på museet igjen, sier Reidar Kristiansen.

Trøndelag Kysthistoriske museum på Mausund er vinneren av Norges Fiskarlags Kystkulturpris 2021. Prisen ble delt ut under Fiskarlagets Landsmøte i Trondheim i forrige uke.- Stort å få pris for god kystkultur

Denne uken ble det feiret på Mausund.

- Tross dårlig vær møtte folk opp for å feire sammen med oss. Barn og voksne koste seg med kaffe og kaker, sier Kristiansen.

- Vi synes selvfølgelig det er stort å få pris for god kystkultur. Vi synes det er en ære at vi fikk prisen, uttaler han.

– At vi får pris viser at det vi gjør og legger ned tid på er viktig. At det vi får til blir viet oppmerksomhet også utenfor øya, forteller han.


LES OGSÅ: - Det føles veldig stort


Vant pris: En fornøyd Arnstein Antonsen (t.h) tok mot prisen på vegne av Trøndelag Kysthistoriske museum. Prisutdeler er leder Kjell Ingebrigtsen i Norges Fiskarlag. Foto: Jan-Erik Indrestrand


Har en del nyheter

Museet har åpent på bestilling, men har fast åpningstid hver tirsdag. Utover høsten vil de også ha en del foredrag.

I begynnelsen av desember kommer det årlige treffet med julesanger og julegrøt.

– Da lager vi masse fin stemning med musikk, Vingleia mannskor og sang fra gamle julesang-hefter, forteller Kristiansen.

- For selv om aktiviteten har vært liten i det siste, har vi fått satt inn og montert en del nyheter. Også en del av modellbåtene til Arnfinn Kynnø er på plass. Modellene er kopier av fiskebåter som har gått på Frøya, sier han.

- Vi planlegger mye spennende etter jul også. Vi holder oss og øya i aktivitet, forteller Kristiansen.
Annonser
Annonser