Frøya nyheter

21.01.2018 °C m/s
Annonser

Feirer Filippinenens nasjonaldag

De er tolv damer som bor på Frøya men som kommer fra Filippinene. I helga skal de feire Filippinenes nasjonaldag i klubben. Og du kan være med!

Av:
AnnonserFilipino community Frøya kaller de seg de tolv damene som har gått sammen for å danne Filippinsk forening på Frøya.  I foreningen er også en Filippinsk Hitterværing med. Leder i foreningen er Evelyn Lihaug. I disse dager er jentene i full gang med å forberede feiringen av den Filippinske nasjonaldagen, og markeringen finner sted i Klubben grendahus førstkommende lørdag kveld klokka seks. 12 juni er Filipinenes independence day, eller frigjøringsdag om man vil. Mange av oss har flere ganger vært i Trondheim 12.juni, der er det alltid store og flotte markeringer på dagen, forteller damene.

Denise Adolfo og Vanessa Arntzen øver til dansen Fri i over 100 årI hele 114 år har Filippinerne feiret denne dagen, nå blir det for aller første gang feiret på Frøya og jentene er spente. Det er langt i fra alle Filippinerne på Frøya som er med i foreninga. Men vi er sosiale og ønsker å møtes jamt til god mat, sosialt samvær, gode kaker og sang og moro. Alle er velkomne til å feire med oss i Klubben, også innfødte Frøyværinger. Vi har en del billetter igjen. Festen blir startet med en kjapp innføring om hvorfor man feirer dagen, og litt om vår lille forening her på Frøya av Evelyn Lihaug. Så blir det duket til festmiddag, forteller de.

Lillian har ikke glemt gamle dansekunster. Sju retter


Og det er ikke småtteri det snakkes om av mat. Minimum sju retter blir å finne på buffeten, men selv om det er hva vi har planlagt har vi alltid problemer med å begrense oss så det kan jo fort bli enda mere, ler Evelyn Lihaug. Deretter følger kaffe og de deiligste kaker, før man topper det hele med flott underholdning av damene selv. Når det gjelder oss Filippinerne er vi veldig vestlig påvirket. Vi er for eksempel det eneste landet i Asia som er kristent, sier hun. Når Frøya.no kommer på besøk øver jentene på en dans koreografert av Lilian Adolfo, som i yngre dager levde og åndet for dansen. Nå er det datteren Denise som har tatt over danseskoene. Hun har imponert mange ganger under UKM på Frøya.

Lilian Adolfo inviterer frøyværingene med på nasjonaldagen. Lilian danser


Men Lilian har heller ikke glemt gamle kunster så publikum får noe å glede seg til. Lilian forteller at dans er noe som faller seg naturlig for de fleste Filippinske damer og at det derfor går som en lek å få koreografien til å sitte hos venninnene. Nå gleder de seg til lørdag, gruvegleder er nok det riktige ordet ler Meiji Arntsen. Det er ikke til å komme forbi at vi er litt nervøse. Men vi håper det kommer mange Frøyværinger og Hitterværinger og feirer sammen med oss. De som ønsker å kjøpe billett kan bare ta kontakt med Lilian Adolfo.


Annonser
blog comments powered by Disqus
Annonser