Frøya nyheter

07.08.2020 °C m/s
Annonser
Hyttefolk På Skagan 1

Fant et paradis på Frøya

Ekteparet Frode-Hadler Jacobsen og Liv Metliaas har bygd seg hytte ved Skagan og forelsket seg i den ville vakre naturen på Frøya. Nå har de kost seg med barna i sommersola.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser-Vi har ikke ord for hvor fint vi synes det er på Frøya og hvor godt vi trives her ute.

Liv Metliaas, opprinnelig fra Orkanger og Frode Hadler Jacobsen, født i Bergen, tar i mot oss i den nye hytta si på Skagan. I helga har de også besøk av sønnen Jacob, datteren Helle og hennes kjæreste Ross Mc Gregor.

De klarer ikke å skjule hvor glade de er for at de satset på et hytteeventyr ut mot havet på Frøya. Hytta ble bygd ferdig på Skagan i vinter, og har store vinduer på alle sider, slik at familien ser naturen og havet i alle retninger.

-At vi havnet på Frøya er egentlig helt tilfeldig, forteller Liv og Frode. Vi hadde ingen relasjoner til Frøya i det heletatt før vi kom hit. Bare et lynkort besøk på Sistranda en gang, der vi snudde og dro tvert.

Det var helt tilfeldig at vi så en annonse på Finn.no og kastet oss bare rundt, sier Frode.

Og snart hadde vi kjøpt en av tomtene på hytteområdet.Av de første-Jeg skjønner egentlig ikke at vi kunne bli blant de første som kjøpte her og fikk tomta nærmest havet, sier Liv. - Til vanlig bor vi på Byåsen i Trondheim, og har ikke visst noe særlig om Frøya. At vi er blitt positivt overrasket er ingen overdrivelse.

-Øyriket utenfor her er mye flottere enn vi hadde forventet. Vi har sett den vakre sørlandskysten, men dette er kanskje enda flottere. Små samfunn ute i havet. Det ingen skulle tru at nokon kunne bu, ler Frode.

Ungene er like begeistret som foreldrene. Sønnen Jacob er den som har tilbrakt mest tid på hytta. Han tar med jobben og pcn utover. Helle som bor i Bergen, er like glad for det nye stedet.

-Vi løper ut for å se på både båter og ørn, ler Liv som på tross av å opprinnelig være Orkdaling, også har knet lite til den ytterste kommunen i regionen.

Vi har følt oss veldig velkommen på Frøya fra første stund. Frøya kommune og papirarbeid har gått veldig fint, og Rune Midtsian som solgte oss tomta har fulgt oss godt opp.

Vi har hatt hytte på Oppdal i 25 år, nå skjønner vi ikke hvorfor vi ikke har oppdaget Frøya før.Hyttefolk På Skagan 2 Frode Hadler Jacobsen og Liv Metliaas, sammen med sønnen Jacob og datteren helle, pluss Helles kjæreste Ross foran hytta på Skagan.Velkommen


-Vi har følt oss veldig velkommen på Frøya fra første stund, sier Liv og Frode.

-Frøya kommune har vært et hyggelig møte og papirarbeidet har gått veldig fint. Rune Midtsian, som solgte oss tomta, har fulgt oss godt opp og har . Vi har hatt familiehytte i Lillesand og hytte på Skarvatnet på Oppdal i mange år, i dag skjønner vi ikke hvorfor vi ikke har oppdaget Frøya før, smiler de.

Vi har blitt Frøyafans alle sammen. Dette er blitt et nytt kapittel for familien. Vi har bygd en veldig moderne hytte lengst mulig ut mot havet. Vi liker ytterpunktene.

Men Frøya har likheter med høyfjellet. Vi sitter halve dagen og bare ser på naturen, på skyer og på solnedganger.

Det er fantastisk.Kommet hjem-Vi følte på mange måter at vi kom hjem her, sier Liv og Frode med overbevisning. De mener det.

-Vi bor midt i naturen. Vi har virkelig funnet fred og roe. Vi vet det kommer flere hytter her, men vi gleder oss allerede til å møte dem.

Familien har allerede begynt å oppdage Frøya, både på sykkel og bil. De har allerede besøkt Nessadalen og røper at de er ikke overvettes begeistret for 180 meter vindturbiner i den flotte naturen.

Men havet og fiske elsker de og roser Håkon Vikaskag på Frøya havfiskecamp som de leier båt av, De skryter av masse flotte oppmerkede løyper og Trim-appen.

Mange går forbi hytta og ned til lykta på Skagan, Det synes de er kjempekoselig. Nå venter sykkelturer og kanopadling og oppdagelsesferder i kommunen.

-Trondheim har nok ikke oppdaget Frøya enda, tror Liv. -Jeg tror det henger igjen fra den gang folk måtte i ferge. Kanskje på tide at de oppdager at fergene ikke er der lenger, smiler hun.


Annonser
Annonser