Frøya nyheter

27.05.2020 °C m/s
Annonser
Solveig Gaasø Dyrøy Kai Dyrøya

Føler at fylket har glemt Dyrøya

Hullete vei, trafikkaos på fergeleiet og uforsvarlig bro; Det er mye å ta tak i på Dyrøya. Grendalagsleder Solveig Gaasø føler at fylkeskommunen har glemt Dyrøya.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Det er mange år siden samferdselen mellom fast-Frøya og øyrekka ble lagt om, og fergeleiet ble flyttet fra Sistranda til Dyrøya.

Likevel er ikke veien ut til fergeleiet endret for å tåle belastningen fra trafikkomleggingen.

Et voksende næringsliv på Dyrøya bidrar i tillegg til ytterligere trafikkbelastning på de smale fylkesveiene.

Det fører til stort behov for veioppgradering fra Strømøybotn til Dyrøya.

- Vi føler at fylket har glemt oss, sier Solveig Gaasø, leder i Dyrøy grendalag.


LES OGSÅ:- På tide at Frøya får et kraftig veiløft

Ordfører Kristin Strømskag og leder i trafikksikkerhetsutvalget Aleksander Søreng skal løfte grendenes frustrasjon som saker opp mot fylkeskommunen.


Uforsvarlig glatt på broen

I forrige uke var trafikksikkerhetsutvalget i Frøya kommune på en stor befaring langs veiene på fast-Frøya.

Målet var å finne ut hva de skal sette opp som saker på prioriteringslista, og kjempe for å få gjennom hos veieier Trøndelag fylkeskommune.

Sannsynligheten er stor for at Dyrøya får viktige plasser på lista.

- Det er uforsvarlig glatt på tredekket på Kvernøybrua. Det er skummelt at fylkeskommunen ennå ikke har utbedret broen etter at en 17 år gammel gutt mistet livet på brua høsten 2018, sier Gaasø.

Fylkeskommunen har lovet at Kvernøybrua skal oppgraderes. Tredekket skal byttes ut med aluminiumsdekke med asfalt oppå. Ambisjonen var å få på plass dekket før vinteren 2019. Det ble imidlertid utsatt til 2020.

- Det har tatt alt for lang tid allerede, mener Gaasø.


Fylkeskommunen har lovet at Kvernøybrua skal oppgraderes. Tredekket skal byttes ut med aluminiumsdekke med asfalt oppå.Hull og sprekker

Veien fra Strømøybotn til Dyrøya er smal og fylt med hull og sprekker. Derfor ønsker Frøya kommune og grendalaget på Dyrøya en storstilt oppgradering langs hele veien.

- Vi har merket av de verste hullene i veien på kartet. Vi tok bare med de verste, der det virkelig er trafikkfarlig. Vi vet jo at det er mange andre steder der det er ille også, sier Gaasø ydmykt.

- Det vi føler på er at veien ikke er tilpasset trafikken som kjører her. Det er stor trafikk og veldig dårlige veier, sier hun.Kaos på fergeleiet

Fremme på Dyrøya er fergeleiet og parkeringskaos den neste utfordringen. Frøya kommune har reguleringsplan for området for området, slik at man skal få bukt med problemet.

Nå er det opp til fylkeskommunen å finne midler til å utbedre området.

- Her nede er det fullstendig kaos når det er høysesong for reiser ut til øyrekka, sier Gaasø, og peker ned mot parkeringsplassen.

- Ettersom alle skal ha norgesferie i år, vil det garantert ikke bli noe mindre trafikk på plassen her. Vi hadde håpet at oppgraderingen skulle vært påbegynt nå, sier hun.

- Det står biler over alt på sommeren. I tillegg er det fergekøer som sperrer for trafikkflyten. Det oppstår farlige situasjoner, sier Gaasø.


Her forventes det fullt trafikkaos i sommer.

Nytt busskur på Dyrøya

Trafikksikkerhetsutvalget og ordfører Kristin Strømskag noterte ned store saker som de skal ta videre til fylkeskommunen, og mindre saker som Frøya kommune selv kan løse.

Ett av de sistnevnte utfordringene var busskuret nedenfor Dyrøy skole.

- Vi ønsker oss et nytt busskur som har vinduer, slik at man ikke må stå ute for å se om bussen kommer. Det er dessuten gjørmete og utrivelig inne i dagens "busskur", sa Gaasø.

Ann-Magritt Glørstad, virksomhetsleder for bygg- og kommunalteknikk i Frøya kommune, la frem en rask løsning på problemet.

- Vi kjøpte busskur i vinter. Jeg tror vi har ett tilgjengelig som vi kan sette ut på Dyrøya. Dette kan vi få løst raskt, sa Glørstad.

Annonser
Annonser