Frøya nyheter

27.05.2020 °C m/s
Annonser
Fotball Koronaregler Frøya Fk G14 Frøya Idrettspark 4 Fotballtrening med koronavettregler gjør at det blir mange løpsøvelser, pasningsøvelser og tekniske øvelser med ball.

Får spille fotball som før korona

Fra 15.juni får barn og ungdom lov til å spille fotball med kontakt. Regjeringen åpner opp for mer normal aktivitet for flere utendørsidretter.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Norges Idrettsforbund har uttrykt stor bekymring for økt frafallsrisiko når barn og unge ikke får utøve idrett over en lengre periode.

Nå kommer regjeringen med en gladnyhet for mange; Flere idretter skal få åpne opp for mer normal organisert aktivitet.

- I likhet med Norges idrettsforbund har jeg vært opptatt av å åpne breddeidretten så raskt som mulig. Derfor er det veldig gledelig å kunne si at barnefotballen, samt andre barneidretter med begrenset fysisk kontakt, starter opp igjen fra 15. juni. Da går man bort fra énmetersregelen, sier kulturminister Abid Raja (V) til VG.

- Mye aktivitet er nå allerede i gang for fullt etter den forrige oppmykningen 7. mai, og med denne bestillingen fra regjeringen vil nå flere idretter kunne komme i gang før sommeren. Det er svært viktig for motivasjonen til våre unge utøvere, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.Hvilke idretter gjelder dette?

Fra 15.juni kan alle barn og ungdommer (opp til 20 år) utøve idretter som har såkalt «begrenset fysisk kontakt» på vanlig vis utendørs.

Det vil for eksempel si at Frøyas unge fotballspillere snart vil få lov til å spille helt vanlig fotball, uten krav om å holde avstand.

Hvilke andre idretter dette gjelder er ennå ikke klart, men det vil gjelde idretter med mindre nærkontakt.

Helsemyndighetene jobber med å lage konkrete retningslinjer for de ulike idrettene.

- Norges idrettsforbund vil nå jobbe tett med de enkelte særforbundene og med Helsedirektoratet for å klargjøre mandatet og den videre prosessen for å utrede hvilke idretter som kan forventes å komme i gang med tilnærmet normal aktivitet i løpet av juni, sier Kjøll.

Annonser
Annonser