°C
Annonser
Tonje Nielsen, Katteportalen Frøya Tonje Nielsen med ett av de mange burene hun har i bilen, etter å ha hentet hele ni katter på Mausund.

- Får mer hjelp enn noen gang

Tonje Nilsen har reddet utallige hjemløse katter på Frøya. Fortsatt er det mange katter å hjelpe og Tonje er svært takknemlig for at lokalbefolkningen støtter hennes arbeid.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Jeg får mer hjelp enn noen gang. Lokalbefolkningen er veldig flinke til å bidra og hjelpe meg i det arbeidet jeg gjør. Uten dem, ville jeg aldri fått dette til å går rundt, sier Tonje Nielsen.

Daglig får hun hun henvendelser av fortvilede folk som informerer om skadde og hjemløse katter som behøver hjelp.

Noen av kattene er så syke at de må få slippe med en gang, mens andre får en ny sjanse i livet og lever godt til de blir gamle. Takket være at Tonje aldri gir opp kampen om å redde dem.

- Noen ganger ganger når jeg blir litt motløs pleier jeg å gå inn på katterommet hjemme og se meg rundt. Så tenker jeg at jeg har hvert fall klart å hjelpe noe, sier Nielsen.
Venteliste for kattene

Det er ikke lite jobb som legges ned i å forsøke å bedre katte - problematikken på Frøya. På tross av at all fritiden til Tonje går med på kattene, er det fortsatt mange hun ikke rekker å hjelpe.

- Jeg har faktisk flere katter på venteliste nå, det er helt fullt opp. Vi må prioritere kattunger og drektige. Det er dessverre mange hannkatter der ute som ikke får hjelp akkurat nå, sier Nielsen.

- Det er alltid vondt å tenke på at man ikke kan hjelpe alle. Jeg skulle så gjerne gitt alle et bedre liv, sier hun.

Heldigvis får hun god hjelp av Potespor i hjertet og lokalbefolkningen på Frøya. Mange er flinke til å både si ifra, vippse penger og være behjelpelige med utstyr.

- Det er mange snille folk som hjelper til. Flere melder seg som fosterhjem og gjør mye for at kattene skal ha det bra. Stadig er det også noen faste som donerer penger til arbeidet, forteller Tonje.

- Selvsagt hadde det hjulpet enda mer om man kanskje kunne fått støtte fra kommunen. Jeg er helt avhengig av penger for at det skal gå rundt, og blir aldri helt vant til å be andre folk om pengehjelp, sier hun.

Holder motet oppe

Selv om Tonje daglig møter katter som ikke har det noe bra, har hun fortsatt troen på at ting kan løse seg i fremtiden.

Hun mener det er en viktig ting som kan løse hele problemet.

- Hvis folk hadde blitt flinkere til å kastrere kattene sine og vente med å slippe dem utendørs til de har fått retningssans, ville man etter hvert sett en forandring, sier Nielsen.

- Det er også viktig å minne folk på at de har hjelpeplikt om de ser et dyr i nød. Det gjelder uansett om det er katter eller et annet dyr som lider, påpeker hun.

- Jeg holder motet opp og kommer ikke til å gi opp. Jeg er veldig takknemlig for all støtte og hjelp fra lokalbefolkningen og jentene i ¨Potespor i hjertet¨, smiler Tonje.


Annonser
Annonser