Frøya nyheter

01.06.2020 °C m/s
Annonser
Absence Pressebilde 1

Får lære breakdance av de beste

Absence Crew vant Mitt Dansecrew og har vært finalister i både Dansefeber og Norske talenter. Nå kommer dansegruppa til Frøya og Hitra for å lære barn og ungdom breakdance.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det her blir utrolig artig. Det er ikke hver dag man får muligheten til å lære av så flinke dansere, sier dansepedagog Mariel Kampevoll Nikolaisen i Hitra kulturskole.

I midten av november får alle unge dansere på Frøya og Hitra et drømmebesøk. Den kjente dansegruppa Absence Crew arrangerer gratis workshop for barn og ungdom fra 8-20 år.

UKM Frøya og Hitra er arrangør, i samarbeid med Frøya kulturskole og Hitra kulturskole.

- Det er for alle barn og ungdommer på Frøya og Hitra. Man kan være nybegynner eller ha danset i noen år. Det handler om danseglede, sier Mariel entusiastisk.


Selvtillit og mestring

Absence startet i 1999 og har siden den gang spesialisert seg innenfor spektakulære sceneshow og fysiske teaterforestillinger. Absence er norgesmestere i breaking og vinnere av Mitt Dansecrew på TV2.

I tillegg har de vært finalister i tv-programmene Dansefeber og Norske talenter.

- Når de kommer til Frøya og Hitra er det for å ha en workshop der man lærer å kose seg med musikken. Man får introduksjon til hiphop-kulturen og lærer seg grunnleggende steg innenfor breakdance. Men det er lav vanskelighetsgrad. Det handler om glede, selvtillit og mestringsfølelse, beskriver dansepedagog Mariel.

Mandag 18. november er de i Frøya kultur- og kompetansesenter. Tirsdag 19.november er de i Fillan grendahus.


Her kan du se et klipp fra da Absence Crew & Stian Blipp danset sammen Idol-finalen 2013.Artikkelen fortsetter under bildet:

Dans Absence Crew

– Interessen for dans vokser

Grunnen til at Absence Crew kommer til Frøya og Hitra er forestillingen «Askeladden» gjennom den kulturelle skolesekken. Alle grunnskoleelever på Frøya og Hitra inviteres til å se de klassiske folkeeventyrene, med en helt ny vri.

Med en frekk fortellerstemme, lest av Bjarte Hjelmeland, forteller Absence historien om Askeladden som skal trollbinde prinsessen på en humoristisk måte, med improvisasjonsteater, akrobatikk og breakdance.

I den anledning har de også åpnet for workshops på ettermiddagen.

- Vi er veldig glade for at de setter av tid til å danse sammen med barna og ungdommene på Frøya og Hitra, sier Mariel.

- Interessen for dans vokser i øyregionen. Derfor tror jeg at dette kan bli et ekstra kick. Det tikker allerede inn meldinger her, sier hun.

- På Frøya har det ikke vært noe dansetilbud de siste årene, så for alle danseglade barn og unge på Frøya er dette en enestående mulighet! Vi håper mange mange melder seg på, sier Mariel.

-Påmeldingsfristen er 13.november. Se mer informasjon på UKM Hitra og Frøya sin Facebook-side.

Annonser
Annonser