Frøya nyheter

20.07.2019 °C m/s
Annonser
Vindpark Vindmøller Illustrasjon

Får ikke svar før i slutten av måneden

Rådmann Beathe Sandvik Meland varsler at kommunen vil svare på spørsmålene fra aksjonsgruppa – på kommunestyremøtet i slutten av januar. Her kommer også utbygger Trønderenergi til å være til stede.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Debatten om vindturbiner på Frøya raser etter at Trønderenergi varslet at investeringsbeslutningen er tatt - vindparken blir realisert. 

Sammen med tyske Stadtwerke München (SVM) skal Trønderenergi bygge 14 vindturbiner med en høyde på 112 meter opp til navet og 180 meter til vingespissen. Det er 45 meter høyere enn de vindmøllene som frøyværingene stemte over i 2005.

Dette har ført til sterke reaksjoner blant motstanderne av vindparken. De føler seg lurt, og krever å få vite hvilke konsekvenser "monstermøllene" vil ha for frøyasamfunnet. Ordknapp kommune 

Det har kommet en rekke leserinnlegg den siste tiden. Mange av dem inneholder spørsmål fra gruppen "Nei til vindkraftverk på Frøya". 

De vil vite hvilke vurderinger som ligger til grunn for at vindparken på Frøya skal bli realisert. De har utfordret både politikere og kommune om å komme med klare svar - før det er for sent.

Nå svarer rådmann Beathe Sandvik Meland at de vil få svar, men ikke før kommunestyremøtet i slutten av januar.

- Rådmann vil svare ut spørsmålene fra aksjonsgruppa i Kommunestyremøtet 31.01.19. Dette blir gjort sammen med Trønderenergi som også vil møte i kommunestyret, sier Beathe Sandvik Meland. 

- Rådmann vil også i samme møte legge frem en sak i henhold til Kommunelovens § 31 a. vedrørende underskriftskampanjen, krav om ny folkeavstemning, sier hun.

- Vi har avtalt og fått aksept for fremgangsmåten i saken med aksjonsleder Hans Anton Grønskag. Utover dette har jeg ingen andre svar i dag, sier rådmannen.

Annonser
Annonser