Frøya nyheter

25.03.2019 °C m/s
Annonser

Et fantastisk eventyr

220 mennesker fikk i går med seg urpremiæren på Sagaen om Havlandet.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserLatter, smil og ivrig klapping satt i går kveld løst i kulturhuset da Kulturskolen, Frøya nye teaterlag og Flomål urframførte Havlandet. Skuespillerne bød på kjappe kommentarer, musikerne serverte fantastisk sang og musikk, og sceneshowet var flott. Vi fikk møte hovedroller som imponerte stort. Her vil vi spesiellt trekke fram Randi Gaustad i rollen som den lattermilde heksa Miranda. Da Randi var på scenen ble det visket og tisket blant publikum at det nesten kunne synes som at rollen var skrevet spesiellt for henne. Randi leverte godt, virret lattrmild rundt på scenen med fakter som fikk publikum til å le hver gang hun lo, eller ristet litt på hodet. RandiMiranda var det mange blant publikum som forelsket seg i i går. Flomål leverte

Flomål leverte som forventet. Flott musikk, og gode tekster som ofte fikk latteren fram hos publikum. Her var det full konsentrasjon hos de frammøtte fra første sekund. Blandingen av ærfarne musikere, amatørteateret og kulturskole har resultert i en kjempeoppsetning både skribentene og frøyværingene kan være stolte av. Kjemien mellom hovedpersonene Siri (Ingunn Teigås Haugen) og Amadeus (Nils Jørgen Hauan/Hans Kristian Strandli Vie) var god, og de to tok resten av oss med inn i det fantastiske eventyret om Havlandet. Etter i går kveld har vi også fått ansikt på sangomsuste damer som Guri Kunna (Siv Tove Skarshaug) og Frøya (Line Strømøy). 

To av Mirandas mangs søstre, de vakre sirenene som hadde valgt utseende forran intelligens. Birollene lokket fram latteren

Gårsdagens oppsetning viste også hvor mye en birolle kan betyr. Latteren runget aller høyest da alvene i skikkelsene til Mona Reitan og Jeanett Olesen fløy rundt på scenen, likeså når de hjernedøde sirenenene (Brit Vie, Elin K Strandheim og Lone Kristiansen) gjorde sin opptreden. Vi kunne ha nevnt mange fler av aktørene, for her kom de gode prestasjonene som perler på en snor. Men selv om skuespillere og musikere fylt rommet var det ikke det beste publikums oppmøte. Kun 220 av 450 plasser var fylt. Men det er ingen grunn til bekymring, for de som ikke fikk med seg gårsdagens urpremiære er det fortsatt en mulighet i ettermiddag. Kl 16.00 setter Sagaen om Havlandet opp for andre gang.  
 Glade og fornøyde

Frøya.no tok etter forestillingen i går en liten prat med en av hovedrolleinnehaverne Ingunn Teigås Haugen. Ingunn imponerte ikke bare med godt skuespill, men viste oss også at hun er en dyktig sangerinne. Både jeg og alle de andre er superfornøyd. Jeg er så stolt av alle sammen, og jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon. I morgen skal vi levere enda bedre, smiler hun. Dette var utrolig moro og ga uten tvil mersmak.Hans Anton Grønskag har levert et fantastisk eventyr. Musikken er laget av Magne Romestrand, og når det gjelder denne er det ingenting å sette fingeren på. Trine Sivertsen har gjort en kjempe jobb med kostymene, mens Trude Nilsson leverte en fantastisk sminke. Mona Skarsvåg har hatt regien og Masiej Karpinski har vært prosjektansvarlig. Petter Vidar Vogsvær har produsert de digitale kulissene med kjente og kjære steder og ansikter for frøyværinger flest.


Flere bilder finner du på vår facebookside https://www.facebook.com/Froya.no


Annonser
Annonser