°C
Annonser
Åkerblå Labridae Båt

– Et solid verktøy for fremtiden

Åkerblås «Labridae», bygget av Skarsvåg boats, imponerer i miljøavdelingen i Sandnessjøen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Nytt arbeidsverktøy er endelig på plass og til disposisjon for Åkerblås miljøavdeling i Sandnessjøen. Det opplyser Åkerblå i en pressemelding.

Godt mottatt

«Labridae» er en 40 fots arbeidsbåt som ble levert til Åkerblå av Skarsvåg boats i 2018. Siden har den blitt benyttet i arbeider ved Åkerblås hovedkontor på Frøya.

- Båten er allerede blitt godt mottatt av våre ansatte i Sandnessjøen og blir ikke liggende stille i sin nye hjemmehavn, sier Frode Bjørklund, leder for Åkerblås miljøavdeling Region nord.

Båten skal løse oppdrag for oppdrettsnæringen og andre private og offentlige aktører. Oppdragene består blant annet i strømmålinger, prøvetaking og kartlegging av havbunnen.


LES OGSÅ: Feiret et nært og godt samarbeid


Roger Sørensen og Kai Egil Skarsvåg smilte bredt da Åkerblå og Skarsvåg boats feiret et svært vellykket lokalt samarbeid under dåpen til Labridae.Mindre sårbar for vær og vind

Bjørklund er glad for at båten endelig er på plass i Sandnessjøen.

- Dette er noe våre ansatte ved avdelingen har ventet på en god stund, sier han.

– Det skjer mye i næringen og vi har over en tid sett at den båten vi har hatt her ikke har vært optimal i forhold til våre behov, sier Bjørklund.

- Økende oppdragsmengde har gjort det nødvendig å disponere om båtene i Åkerblå. Denne båten var bygget med fokus på ergonomi og tilpasninger for bedret HMS om bord for våre konsulenter samtidig som den er utstyrt med alt av nødvendig utstyr som letter deres arbeid. Den vil helt klart øke vår kapasitet i området noe våre kunder skal nyte godt av.

- Med «Labridae» vil våre miljøkonsulenter i Sandnessjøen ha et solid verktøy for fremtiden og vil kunne dekke et større område og være mindre sårbarhet for vær og vind, avslutter Bjørklund.Annonser
Annonser