°C
Annonser
Erna Solberg Frøyabesøk 1

Erna møtt med sol, vind og sang

Leah Aastum og Elin Strandheim sang for statsminister Erna Solberg i strålende sol og sterk vind da hun kom til Frøya i ettermiddag. Første stopp under Frøyabesøket er hos Salmar. Frøya.no følger besøket minutt til minutt her:

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser


Om det var høyrevind eller vind fra motsatt retning vites ikke, men vinden som blåste på statsminister Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes da de ankom Frøya i dag var både ster, varm og deilig.

Ordfører Kristin Strømskag ønsket sjefen velkommen til Frøya, og hadde lagt første stopp til kommunens hjørnesteinsbedrift Salmar.

Her var både konsernsjef Gustav Witzøe og styreformann Leif Inge Nordhammer klar til å ta imot det storfine besøket.

Om Solberg får samme leksjon som Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum vites ikke. Men på Salmar er de vant til å ta seg av politikere. Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum og nå Erna Solberg.
At både den nåværende og neste statsminister har besøkt Frøya og Salmar i valgkampen er i alle fall sikkert. Og da er frøyapolitikerne flinke til å vise fram det beste vi har.

Framtiden for oppdrettsnæringen henger tett sammen med utviklingen i distriktene generelt og Frøya spesielt.Et besøk på den store laksefabrikken Innovamar er et imponerende skue. Så også for statsministeren som lyttet til konsernsjef Witzøes ord.

Nede i produksjonshallen var arbeiderene i full gang med å slakte og gjøre klar laks som skal ut i verden for å mette mange mennesker.

Her fikk Erna Solberg et kort, men intensivt innblikk i en av landets raskest voksende næringer.

Selv om Solberg viser at hun har bra peiling på havbruksnæringen, legger hun ikke skjul på at hun er imponert over det hun ser.Frøya.no er selvsagt først ut med tekst og bilder fra statsministerbesøket.

Menalene er vi ikke under besøket. Her er det reportere både med kamera, penn og papir, lydopptakere og filmkamera.

Så snart får mange fler bilder fra Frøya og fra en av verdens største oppdrettselskap.Ikke noe besøk hos en lakseprodusent uten å smake på råvarene.

Stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth er med sjefen på Trøndelagsturen.

Salmar byr selvsagt gjestene på et måltid mat.

Samtidig blir det litt "foredrag" og opplæring. Det er viktig for oppdretterne at politikerne vet mest mulig om næringen, med tanke på framtidige vedtak.

- Havbruk Norges nest største eksportnæring. Ikke skapt av staten. Lov meg det Erna; at du tar med deg det, sa Gustav til statsministeren.

- Vi er klare til å produsere mer og vokse så snart rammebetingelsene er på plass, sa Witzøe som også fikk fram hvor viktig det var med tunellforbindelsen til Hitra. Både med tanke på eksporten og sikkerheten.En av de tingene Erna ønsket å vite mer om, er Salmars inkluderingsarbeid der de gir folk med hull i cvn muligheter.

I dag møtte hun Christian er en av 100 ungdommer som har fått jobb gjennom NAV-samarbeidet. Han er fra Hitra men vokst opp i Trondheim.

-Salmar er en utrolig bra arbeidsplass og mange veier å gå hvis du har ståpåvilje, sa HR rådgiver marine Måsøval.

- Jeg ser lyst på fremtida. Føler at jeg har kommet til Frøya for å bli, sa Christian.

Etter at Erna hadde fått et lego byggesett av Ocean farm 1, havmerden, med en hilsen om å bli med å bygge næringen videre, fikk Solberg være Høyreleder og snakke litt politikk. Litt valgkamp.

-Men hun benytter også sjansen til å skryte veldig av jobben Salmar har gjort ved å se til NAV. Inkluderingsdugnaden er utrolig viktig, sa statsministeren.

-Jeg tror det styggeste et samfunn kan gjøre mot en på 25 år er å si: "Deg har vi ikke bruk for. Du kan leve på uføretrygd hele livet. Da skal du være veldig dårlig", slo hun fast.

- Det er mye å være stolt av her ute, sa hun til slutt av det korte med innholdsrike besøket.

- Det er imponerende å se. Det er mange ringvirkninger som oppstår av dette! sa hun før hun og Sindre forlot Salmar med blikket vendt vestover mot Mausund.Annonser
Annonser