°C
Annonser
Kent Roger Wahlvåg Roger Sørensen Kai Egil Skarsvåg Espen Nordhammer Åkerblå

Enige om kontrakt til åtte millioner

I dag er en stor dag for både Åkerblå og Skarsvåg Boats. De to frøyabedriftene skrev under en kontrakt om en båtbestilling til en verdi av hele åtte millioner kroner.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

På bildet ser du: Kent Roger Wahlvåg (avdelingsleder for miljø i Åkerblå), Roger Sørensen (administrerende direktør i Åkerblå), Kai-Egil Skarsvåg (daglig leder i Skarsvåg Boats) og Espen Nordhammer (båtansvarlig i Åkerblå)

- Dette er en stor dag for Åkerblå, sier Kent Roger Wahlvåg, avdelingsleder for miljø i Åkerblå.

- Det er en stor dag for oss også. Det er en stor kontrakt. Det å få selge inn en tredje båt til Åkerblå føles svært godt. Det viser at vi har gjort noe rett, smiler Kai-Egil Skarsvåg, daglig leder i Skarsvåg Boats.


- Bygd for fremtiden

Åkerblå og Skarsvåg Boats skrev onsdag under en stor kontrakt for et lokalt samarbeid. Skarsvåg Boats skal bygge en 40 fots arbeidsbåt til Åkerblå. Det blir den tredje båten som frøyabedriften har bygget for Åkerblå.

- Det er en stor investering og en stor kontrakt. Den er på åtte millioner kroner, sier Roger Sørensen, administrerende direktør i Åkerblå. 

- Det er et fartøy som skal være bygd for fremtiden. Det skal utføre miljøoppdrag for oppdrettsnæringen på en effektiv måte med god kvalitet. Vi ønsker å være i front når det gjelder utvikling og kvalitet, og da er dette en viktig investering, sier Sørensen. 

- Denne båten skal være utstyrt med alt utstyret som trengs for å kunne utføre oppdrag for miljøavdelingen, som bunnundersøkelser, bunnkartlegging, utsett/opptak av strøm- og bølgemålere og lignende operasjoner, sier han. 
Artikkelen fortsetter under bildet: 

Kai Egil Skarsvåg Skarsvåg Boats Roger Sørensen Åkerblå 1 Kai-Egil Skarsvåg i Skarsvåg Boats og Roger Sørensen i Åkerblå var begge svært fornøyde med å signere denne viktige lokale kontrakten.


Fornøyd med Skarsvåg Boats

Åkerblå har innhentet tilbud og vurdert flere båtbyggere før de landet på avtalen med Skarsvåg Boats. Åkerblå setter alltid kravet til kvalitet høyest, men de også er opptatt av å bruke lokale båtbyggere:

- Vi er veldig fornøyd med de båtene som Skarsvåg Boats har bygget tidligere. Samtidig så har det også handlet om leveringstiden, prisen, og evnen til å tilpasse seg etter ønskene og behovene som vi har, sier Kent Roger Wahlvåg. 

De forteller at den nye båten skal være spesielt utviklet for de ansatte, og setter særlig fokus på HMS og utstyr som gir de ansatte en god og trygg arbeidshverdag.

- Det gjelder både ergonomi og sikkerhet. Båten bygges etter gjeldende forskrifter for denne type arbeidsbåt. Vi har brukt mye tid på å tilpasse båten etter våre behov, sier Wahlvåg.Artikkelen fortsetter under bildet: 

Kai Egil Skarsvåg Skarsvåg Boats Roger Sørensen Åkerblå 2 Det var svært god stemning hos Åkerblå i Blått kompetansesenter i dag. Her overleverer Roger Sørensen skjorta som Kai-Egil skal bygge båten i.


Det blir navnekonkurranse

Den nye båten skal ha fast plassering på Frøya. Det betyr at båten «Bergnebb» vil flyttes til Tromsø. Nå skal også det nye fartøyet få et navn:

- Det er bare å sende inn forslag til navn på den nye båten på Facebook, mail eller Instagram. Vi kommer til å ha en navnekonkurranse, sier Sørensen.

Forberedelsene til båtbyggingen er godt i gang. Byggingen vil starte så snart som mulig, og planen er at båten skal være ferdig til tidlig i juni.

- Vi skal gjøre vårt beste for at de får akkurat det de ønsker ut av båten. De er tøffe karer, så her er det bare å levere det ypperste man kan. Vi er svært glade for at de har valgt oss, sier Kai-Egil Skarsvåg, daglig leder i Skarsvåg Boats.


Annonser
Annonser