°C
Annonser
Marius Hoff Berit Flåmo Miljøuka

-Engasjer deg i Frøyas miljøuke

Marius Hoff i Frøya ungdomsråd og ordfører Berit Flåmo håper at mange blir med på aktivitetene i Frøyas første miljøuke.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Frøyas aller første miljøuke er åpnet. Det skjedde i Frøya kultur- og kompetansesenter mandag kveld. Her sang Sistranda mannskor en hyllest til havet før Kystmuseets nye utstilling «Havet – i en tynn tråd?» ble åpnet. 

Utstillingen handler om den syntetisk plastbaserte tråden som vi er blitt så avhengig av, og hva den gjør med fugleliv, fisk og havet. Den vil bli besøkt av barn, ungdom og voksne gjennom hele uken.

- Dette er den første miljøuka til Frøya. Jeg håper ikke det blir den siste. Vi er nødt til å ta vare på havet vårt. Vi er omgitt av hav. Det er vår viktigste ressurs. Det er havet vi lever av, sa ordfører Berit Flåmo under åpningstalen.

- Denne uken har administrasjonen, med Øyvor Helstad i spissen, satt sammen et spennende program som skal være med på å forme holdningene våre og gjøre oss mer bevisst. Jeg håper at mange vil ta del i miljøuka, sa Flåmo.


 HER ER PROGRAMMET FOR MILJØUKA 2018


Artikkelen fortsetter under bildet:

Åpning Miljøuka 2018 Slik så det ut da miljøuka ble åpnet.


Alle må kjenne på ansvaret

Flåmo fokuserte på at Frøya må bli en grønn kommune i blå omgivelser. Hver enkelt må kjenne på ansvaret om å ta vare på havet og naturen rundt oss.

- Jeg håper at vi kan skape bevissthet og engasjement rundt dette temaet denne uka. Jeg er særlig glad for at barn og ungdom er så fokusert på problematikken nå. Det er kjempeviktig for fremtiden, sa ordføreren.

Hun benyttet også muligheten til å skryte av fjæreryddingen på Frøya. Her er både privatpersoner og næringsliv dyktige til å bidra.

- Frøyværingen er allerede engasjert; det så vi under Sparebank 1 sin ryddeaksjon. Der skilte Frøya seg ut med en formidabel innsats. Jeg blir stolt når jeg ser det, sa Flåmo. 

- Nå håper vi miljøuka kan fortsette å fyre opp under dette engasjementet, sa hun.Artikkelen fortsetter under bildet:

Sistranda Mannskor Åpning Miljøuka 2018 Sistranda mannskor bidro med to sanger under åpningen av miljøuka.


- Det er ikke en tapt kamp

Det er ikke vanskelig å se at ungdommen på Frøya engasjerer seg for miljøet. Det viste også Frøya ungdomsråds representant Marius Hoff. 

- Jeg synes miljøuka er et bra initiativ fra kommunen, sa Hoff.

- Det er viktig at særlig barn og unge får lære om problematikken, og får vite at det går an å gjøre mye med problemene. Dette er ikke en tapt kamp. Det er veldig mye vi kan snu hvis vi bare tar ansvar, sa han.

Hoff har selv vært på klassetur til Froan og lært mye om marin forsøpling.

- Resultatene av undersøkelsene vi gjorde var skremmende. Det er ingen tvil om at det er en holdningsendring som må til. Men man må se problemene og ta tak i dem, sa FUR-representanten. 

- Jeg håper at mange møter opp og blir med på det som skjer den uka her, sa han.
Utstilling Miljøuka 2018 Ustillinga «Havet – i en tynn tråd?» er åpen for besøk hele uka.
Annonser
Annonser