°C
Annonser
Vinni Wikipedia

Endelig ordnet det seg med Vinni

Hiphop-artisten Vinni er klar for Frøyafestivalen. Etter mange års forsøk klaffet det endelig å få en av Norges mest populære hiphop'ere til musikkfesten på Frøya.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser


Foto: Wikipedia - Ernest VikneI fjor satset Frøyafestivalen for aller første gang med hiphop på programmet da Jaa9 og onkl P sammen med Ravi sto på programmet.

Dette ble en stor suksess blant publikum som tok imot hiphopperne med både allsang og dans.

I år får publikum en ny publikumsfavoritt innen hip hop daa selveste Vinni kommer for å holde konsert på Siholmen.

Øyvind "Vinni" Sauvik fra Arendal ble først kjent da han var med og startet hiphop-duoen Paperboys på 90 tallet sammen med rapperen J.J.Hollerud.

De to møttes i Tanzania i 1989 hvor foreldrene var på hjelpearbeid.


Hits og prisen

Dette vennskapet fra Afrika førte til at guttene fortsatte med ulike hiphop-prosjekter også etter at de kom hjem igjen til Oslo.

I 2002 fikk Paperboys Spellemannsprisen, og gjentok det i 2005, pluss et par Alarmpriser.

Fra 201 har Vinni gått solo, og blitt en folkets mann ikke minst etter deltakelse i "Hver gang vi møtes" hvor han laget en versjon av Halvdan Siversens "Sommerfuggel i vinterland" som ble en landeplage.

På Frøya vil han garantert også by på kjempehits som "God morgen Norge", "Barcelona" og "Lonesome Traveller".


Endelig Vinni

Vinni har spilt mye på festivaler rundt om i Norge de siste årene og fått et sterkere og sterkere grep om publikum, og er blitt en av de mest rutinerte live artistene i landet.

-Med Vinni fortsetter vi i samme stil som i fjor, der vi også finner artister for den yngre garde av publikum, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

-Vi prøver også da å få tak i artister blant Norges beste i sin genre. Vi har hatt Vinni på ønskelista også tidligere, men først i år passet Frøya inn i turneplanen, sier Festivalsjefen.


Annonser
Annonser