°C
Annonser
Frøyafestivalen Folk 21

Endelig kom festival- stemningen tilbake

Frøyafestivalen åpnet for 15 år på rad i går kveld. 700 personer koste seg med Åge Aleksandersen, Sambandet og sommersola. Og fulgte lydig koronareglene.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser


Frøyafestivalen har holdt "åpent" 15 år i strekk, tross koronarestriksjoner.

I fjor med konserter med bare 200 tilhørere. I år er det åpnet for flere.

Det var det veldig tydelig at dette var etterlengtet. Med bord var det gjort plass for 700 tilskuere, som koste seg i den deilige kveldssola.

Åge Aleksandersen og Sambandet koste seg også over å endelig få spille for et stort publikum igjen.

Arrangøren hadde gjort et stort stykke arbeid med å sette ut bord og benker med riktig avstand, for å følge alle regler.

Dette viste seg å fungere utmerket. Servitørene gikk fram og tilbake med drikke som var bestilt med mobilen.FOTO: Åge og Sambandet leverte sin faste "pakke". Og da blir frøyapublikum glade.Fikk som bestiltÅge Aleksandersen og Sambandet leverte det vanlige programmet. Stødig og trygt slik publikum vil ha det. Tross ikke så alt for mye samspill det siste året.

Det var allsang, klapping og dansing. Folk fikk det de ventet på.

Og da Åge satte i gang "Rio de janeiro" spratt folk opp og ville danse. Dermed måtte Åge ta en liten pause og senke farten.

Men Åge hadde stor forståelse for at folk ville feire både litt mer frihet og danse i det flotte været. Men koronareglene er fortsatt der.

Politi og vaktmannskaper hadde ikke særlig mye å gjøre. Kanskje derfor vi så noen av dem ta noen beskjedne dansetrinn der de sto?FOTO: Slik så festivalområdet ut før publikum ble sluppet inn i går.


Ny sjanse i kveld


Dette ble koselige timer i gode venners lag. Ingen tvil om det.

I kveld holder Åge og Sambandet en ekstrakonsert på Frøyafestivalen, og de som ikke fikk være med i går får en ny sjanse.

Det blir nok fullt i dag også.

På lørdag kommer publikumsfavoritten TIX for å spille på den store utendørs scenen. Det samme gjør Rotlaus, som solgte ut to konserter her i fjor.

Det ligger an til mye hygge på Frøyafestivalen i år, selv om den er noe begrenset i forhold til antall artister.

Men kanskje har koronatiltakene vist at det er like hyggelig å kose seg ved bord, som å stå i en haug på asfalten.

Publikum likte det i alle fall.


Foto: Publikum koste seg rundt bordene foran utescenen. Kommet for å bli?

Annonser
Annonser