°C
Annonser
Sistranda barneskole, vinter, snø, vintervær Sistranda barneskole: Denne gjengen er veldig klar for å bruke dagene ute i snøen, endelig kan de bygge snøborg sammen. Fra venstre bak Leon Andreas Hope, Johan Olsen. Fra venstre foran Thea Sofie Kværnø og Austeja Bagdonaite.

- Endelig kan vi leke i snøen!

Snøen har endelig meldt sin ankomst på Frøya og det er Thea Sofie, Austeja, Leon Andreas og Johan ved Sistranda barneskole kjempe glade for. De synes det var på tide at vinteren gjorde sin entré.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Jeg synes det er kjempe gøy at det er kommet snø hit til Frøya. Jeg er ikke så vant til det, så det er morsomt når det først blir litt vinter, sier Thea Sofie Kværnø (10).

Det er ingen hemmelighet at friminuttet blir hakket morsommere etter at snøen har lagt seg.

Ettersom skolene på Frøya befinner seg på rødt nivå er elevene mye utendørs og har mulighet til å benytte seg av vinterværet.

- Jeg liker snø, men ikke når det er snøstorm sånn som i dag. Se her, nå båser det snø i ansiktet også. I dag er det nok best å være inne, sier Leon Andreas Hope (10).Knall og fall på skøyteisen

Sistranda barneskole har blant annet tatt turen opp på Hammarvatnet og gått på skøyter, noe som falt i god smak hos elevene i 5b.

Flere synes det var på tide å få frem skøytene sine igjen, selv om ikke alt gikk knirkefritt.

- Jeg gikk på skøyter for første gang i helga og har blåmerker overalt, men det var faktisk litt gøy, innrømmer Leon Andreas.

- Det er veldig gøy med skøyter, jeg synes det er bra at vi kan gjøre det i skoletiden. Faktisk så var jeg på skøyter på lørdag også, sammen med mamma, men hun jukset og brukte sko, ler Thea Sofie.

- Siden vi ikke får ha gym på vanlig måte lenger var det gøy å gå på skøyter, smiler Austeja Bagdonaite (10).
- Morsomt å leke i snøen

På Frøya blir ikke alltid snøen liggende like lenge og det gjelder å nyte det mens den fortsatt er her. Johan Olsen (10) forteller at han synes det er morsomt å leke i snøen, men han savner kram snø.

- Jeg liker godt å kaste snøball og lage snøborger, men akkurat nå går jo ikke det, sier Johan.

- Det er kjempe bra at vi er mye ute om dagen. Jeg savner å være sammen med andre klasser og venner, men heldigvis gjør vi mye morsomt ute, sier han.

Han skulle helst sett at det var en slalombakke i nærheten, for det liker Johan aller best å gjøre på vinteren.

- Det må jeg gjøre på hytta, så det blir lenge til, ler han.

Austeja sier seg enig i at det er kjedelig at skolen er tilbake på rødt nivå og at hun savner venninner fra andre klasser.

- Noen av venninnene mine har hjemmeskole, de savner jeg. Også får vi ikke leke sammen med andre i friminuttene. Da er det fint vi har snøen å kose oss med, smiler hun.


Annonser
Annonser