Frøya nyheter

23.09.2018 °C m/s
Annonser
Gåsø-Viking

-Endelig er vi blitt hørt i Oslo

Nyheten om at en liggekai for store båter på Sistranda er kommet på statsbudsjettet er en gladmelding av de sjeldne sier ordfører Berit Flåmo. Endelig har de i Oslo skjønt at Frøya er blitt en stor havbrukkommune, sier hun.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

Dagens nyhet om at en liggekai for store båter på Siholmen er kommet på ststbudsjettet, er slutten på en mangeårig kamp for å få myndighetene til å skjønne at Frøya er blitt en stor havbrukskommune.

-Dette er en nyhet som gjør meg veldig glad, sier ordfører Berit Flåmo. Endelig har de som sitter i Oslo skjønt hvor store Frøya er i havbruk, og at vi bare vil vokse.

-Jeg får stadig høre at det mangler kaiplasser på Frøya, så vi er nødt til å satse mer på liggekaier på Frøya. Vi er blitt en kommune med redere med store båter og vi ønsker at Frøyabåtene skal ha havn på Frøya, sier Flåmo.Takk til Kystverket


Flåmo forteller at de har mye å takke Kystverket og regiondirektør i Midt Norge , Harald Tronstad for jobben i denne saken. 

Liggekaia var en innstilling fra dem, og næringen selv har ønsket seg hjem. Istedet for å måtte ha mannskapskifte og bunkring for eksempel i Kristiansund som i dag.

Det nye prosjektet på Frøya gjør at båtene nå kan komme og ligge på Frøya, mannskapet kan byttes her og båtene kan bunkre her, noe som vil få stor betydning, mener Flåmo.

Hun forteller at de 16,2 millionene som nå kommer fra staten er omtrent halvparten av prosjektkostnadene. Frøya kommune har allerede satt av penger i flere år, i håp om at denne dagen skulle komme. En viktig del av satsingen på havrommet.Ventet i år


-Vi kunne søke i tre år på disse midlene, og i år var siste sjanse for å bli med, forteller Flåmo. I dette systemet er de jo kø på alt, så gleden er stor for at vi ble med nå.

Foreløpig er dette kun et forslag på statsbudsjettet, men ordføreren har klokketro på at dette går gjennom også når budsjettet skal vedtas.

-Jeg tror ingen vil begynne å rokke på dette nå, sier Flåmo. 

Annonser
Annonser