°C
Annonser
Ingrid Kristiansen Kommuneoverlege Korona 2021 3

En ny smittet: – Situasjonen er mer oversiktlig

Nok en person har fått påvist Covid-19-smitte på Frøya. Situasjonen er likevel være mer oversiktlig, sier kommuneoverlege Ingrid Kristiansen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

En person har fått påvist koronasmitte på Frøya i dag. Det opplyser kommuneoverlege Ingrid Kristiansen. Det betyr at til sammen fire personer nå er smittet med Covid-19 de siste dagene.

- Vår antakelse om at smittet kommer utenfra på grunn av en reise er understøttet. De andre som har fått påvist smitte er nærkontakter eller husstandsmedlemmer, opplyser kommuneoverlege Ingrid Kristiansen i Frøya kommune.

- Konklusjonen vår er at vi har en mer oversiktlig situasjon, sier Kristiansen.

- Det gjenstår fremdeles en del førstetester av nærkontakter, og en test på dag syv av nærkontakter. Men inntil da er de i karantene, og kan ikke bringe smitte videre i lokalsamfunnet. Dermed er vår totalvurdering at vi har mer oversikt over situasjonen, forklarer hun.- Hold sosiale kontakter nede på minimum

På tross av at smittesituasjonen oppleves mer oversiktlig, opprettholder beredskapsledelsen fortsatt sterke anbefalinger.

- Vi vil anbefale å holde antall nærkontakter nede på et minimum. Tilstreb maksimum ti ulike nærkontakter i løpet av ei uke utenfor arbeid, skole, barnehage, sier Kristiansen.

- Ikke ha mer enn fem gjester i tillegg til husstandsmedlemmer i eget hjem, sier kommuneoverlegen.

- Vi anbefaler også munnbind på offentlig steder der det er vanskelig å holde avstand, sier Kristiansen.

Annonser
Annonser