°C
Annonser
Img 6201 Jorun Reitan Grønskag og Mari Sivertsen i Hemne Sparebank.

- En god mulighet til å spare penger

Koronakrisen har påvirket økonomien til flere det siste året. Hemne sparebank mener Frøya tross alt har vært heldige og tror mange har mulighet til å legge seg opp gode sparepenger i tiden fremover.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Vi på Frøya har vært i en veldig heldig posisjon, tross omstendighetene. Det har vært veldig få permitterte her i kommunen og de har vi hjulpet så godt vi kan, sier kunderådgiver i Hemne sparebank, Jorun Reitan Grønskag.

De få permitterte har fått avdragsfrihet og gode løsninger for å lette hverdagsøkonomien.

Flesteparten av frøyværingene har vært i full jobb og har fått mange fordeler av lave renter og muligheten til å spare penger.

- Flere har kunnet lagt seg opp penger i denne perioden på grunn av den lave renten vi fikk i mai i fjor. Når det er lite som skjer og man ikke kan reise noe sted vil man kunne spare en god del mer enn vanlig, sier Mari Sivertsen, kundevert i Hemne sparebank.Viktighet av buffer-konto

På tross av rare omstendigheter og usikkerhet kan ikke Jorun og Mari si at de har merket mye til at folk har vært veldig bekymringsfulle for situasjonen.

- Jeg tror kanskje folk har sett viktigheten av å ha en buffer - konto, at man har lagt seg opp litt penger til uforutsette situasjoner i livet, sier Grønskag.

- De som har hatt det litt trasig i denne perioden er gjerne de som har levd fra måned til måned og ikke hatt en slik reserveløsning, sier Sivertsen.

Hun forteller at Hemne sparebank har gjort så godt de kan for å hjelpe sine kunder og komme med gode råd i en vanskelig situasjon.

- Vi opplever også at mange følger de rådene vi gir om sparing. Når markedet går ned er det best å spare i fond, for det vil alltid komme en oppsving igjen. Vi ser at det er mange som har fulgt dette rådet, og dermed kommet godt ut av det, sier Grønskag.

Hjulpet de som trenger det mest

Næringslivet har også vært berørt av koronasituasjonen og flere har fått statsgaranterte lån og støtte gjennom kompensasjonsordningen for å sikre fremtiden.

- Vi har hjulpet de bedriftene som har hatt det tøffest i denne perioden, spesielt hotell og turistnæring har hatt det tøft. Mange bedrifter har vært heldige og fått statsgaranterte lån, sier Siversten.

Hun forteller at flere bedrifter i næringslivet selv har bidratt til lokalsamfunnet i denne perioden.

- Flere store bedrifter har gitt sine sine ansatte et gavekort som var øremerket lokale butikker eller restauranter her på Frøya. Det er et veldig godt bidrag, sier Grønskag.

- Jeg tror også korona har gjort at folk endrer fokus og kanskje tenker litt annerledes nå enn før, legger hun til.


Annonser
Annonser