°C
Annonser
Thomas Og Bjarne 1

En fornøyelig aften med Bjarne og lillebror

Bjarne Brøndbo og lillebror Thomas åpnet årets Frøyafestival med to konserter i Sletta kirke i går. Både artister og publikum storkoste seg over å endelig møtes ansikt til ansikt igjen.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserÅrets Frøyafestival blir annerledes på grunn av koronapandemien. Men begrensninger i antall publikum og restriksjoner til tross, åpningen på årets festival ble akkurat så vellykket som man kunne håpe. Kanskje litt bedre faktisk.

Bjarne og Thomas Brøndbo stilte med rutinerte og dyktige musikere i gitarist Stig Hollup og keyboardist Terje Grande.

Lillebror Thomas fikk fort vist at han er en meget dyktig sanger og at han også har et talent som kommunikator.

Men det var storebror Bjarne som var kveldens store aktivum. Med haugevis med sjarm og rutine, ble han en opplevelse i seg selv. Det blir aldri kjedelig med Bjarne.

Han hadde publikum i sin hule hånd fra start til mål, med historier og kommentarer som fikk publikum til å skrike av latter, og med sanger som rørte tilhørerne langt inn i sjela. År med DDE konserter merkes.

Når Thomas fulgte opp i en litt mer tilbaketrukket rolle, så ble det hele perfekt. For det er ingen grunn for lillebror å prøve å konkurrere med Bjarne, i alle fall ikke verbalt.

Det var Thomas for smart til å prøve på. Han lot storebror boltre seg fritt.
Bjarne Brøndbo Ler Bjarne er Bjarne. Folkelig med publikumstekke som få, og antenne ute for å fange opp signaler fra publikum, Da vinner du frøyværingene fort.


Blå åpningKonserten i går startet med Erik Byes "Blå salme", og stemningen ble satt fra første tone.

Dårligere ble det ikke da Bjarne tilegnet DDE sangen "Det umulige er mulig" til Frøyas kamp mot vindmøllene, selvsagt uten å ta stilling i "krigen". Det ble en flott versjon.

Da Bjarne sang sangen om "Jørgen Hattemaker" skjønte vi også at dette ville bli en aften med både skjemt og alvor.

For undertegnede var dette kanskje kveldens sterkeste øyeblikk. Det var ikke bare Bjarne som kjempet mot tårene akkurat da.

Guttenes versjon av "Har du fyr" ble kanskje en aldri så liten nedtur etter denne.

Men så fikk Thomas briljere med sin vakre versjon av Åge Aleksandersen "Skin sola", og deretter sang begge sangen til sjømannskirka "Hjem et annet sted på jord".

Da hadde guttene oss der de ønsket.
Thomas Brøndbo 2020 Thomas Brøndbos versjon av "Skin sola" gjør ikke skam på originalen.


Et annet stort øyeblikk var da Bjarne sang salmen "Blott en dag" fra Frelsesarmeens plate "perleporten".

Da så vi virkelig at det var et publikum som strakte seg fra tenårene og helt opp til 90 i salen. Det var virkelig flott.

Sterkt ble det også da brødrene framførte DDE låten "Det fineste vi hadd sammen", som Bjarne fortalte nå brukes i mange sammenhenger, ikke minst i begravelser.

Publikum sang med på "Trondheimsnatt" og "Vinsjan på kaia", og koste seg med sanger som "Blott en dag" og "Der rosor aldri dør".

Og hele tiden holdt Bjarne publikum i ånde med historier, vitser, påfunn og anekdoter. Da det hele var over reiste publikum seg og ga kvartetten trampeklapp. Vel fortjent faktisk.

Bjarne og Thomas ble en fin blanding, der storebror ledet an, og lillebror sørget for at retten ble perfekt krydret.

Og publikum fulgte coronarestriksjonene til punkt og prikke.

Det er bare å glede seg til fortsettelsen på festivalen. I kveld er det Violet Roads tur på Siholmen.Brøndbokonsert Sletta Kirke Familier satt sammen, ellers så det ut som enmetersregelen ble overholdt fint. Folk kom inn gjennom tre innganger og satt i tre soner under konserten.
Annonser
Annonser