Frøya nyheter

19.01.2019 °C m/s
Annonser
Roger Antonsen Kom Sjef Undervisning

-Elevene er særdeles bra i engelsk

De nasjonale prøvene for 5.trinn viser at Frøya er en av kommunene i Sør-Trøndelag hvor elevene gjør det best i engelsk. Det gleder oppvekstsjef Roger Antonsen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

De nasjonale prøvene for 5.trinn har kommet, og Frøyas resultater er slett ikke dårlige:

- Engelsken er særdeles bra. Faktisk så er det sånn at sammenlignet med de andre kommunene i Sør-Trøndelag så er vi den kommunen med flest elever på nivå 3 (det beste) og færrest elever på nivå 1 (det dårligste), smiler Roger Antonsen, kommunalsjef for oppvekst i Frøya kommune. 

- Det er spesielt guttene som er gode i engelsk. Det er ikke stor forskjell på jenter og gutter, men guttene ligger et lite hakk foran, sier Antonsen.- Vi har forbedringspotensiale

Det er 46 elever som har tatt de nasjonale prøvene for 5.trinn i år, og resultatene viser at man ligger greit an i alle fagene.

- Resultatene er slettes ikke så verst på verken lesing eller regning heller. Det er forbedringspotensiale, men det ser ikke dårlig ut totalt sett, sier Antonsen.

- Vi har sett på resultatene til andre kommuner i fylket, og ser at målet må bli å få flere opp fra det laveste nivået til det mellomste nivået. Det blir viktig. Vi har noen elever som briljerer helt på topp også. Det som avgjør resultatene i en slik undersøkelse er hvordan fordelingen ser ut, sier oppvekstsjefen.

- Vi har fortsatt arbeid å gjøre, men det ser greit ut det her, sier han. 

Annonser
Annonser