°C
Annonser
Roger Einvik Monica Seternes Elektroinstallatør Kyst Elektro

Elektro-installatør etablerer seg på Frøya

Roger Einvik og Lill Mariann Seternes starter opp Kyst Elektro AS på Frøya. Med 35 års erfaring i bransjen gleder de seg til å tilby kvalitet og kompetanse til hele øyregionen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser


Roger Einvik og Lill Mariann Seternes satser hardt på sin nye bedrift på Frøya. De har tro på at en lokalt eid elektroinstallatør-bedrift på Frøya kan konkurrere med de andre etablerte bedriftene i nabokommunen Hitra.

- Tiden er inne. Man må tørre å satse, og det er nå eller aldri har vi forstått. Markedet vokser og om man vil henge med på utviklingen må man alltid være ett steg foran, sier Einvik.

Kyst Elektro AS vil være eneste elektroinstallatør som er registrert og har forretningsadresse i Frøya kommune.

- Nedslagsfeltet vårt vil være Frøya, Hitra og øyregionen generelt. Vi vil ta på oss alt fra mindre servicejobber, nybygg, renovering/oppussing, til utfordringer innen industrien og oppdrettsnæringen, sier han.
Det vokste frem en gründer

Til sammen har de to 35 års erfaring i bransjen, og tar med seg sterk kompetanse og opplevelser fra det meste av det bransjen har å by på av utfordringer.

Einvik har mange års erfaring som elektromontør, elektroinstallatør og har hatt flere lederstillinger i ulike bedrifter.

Han har hatt mange spennende oppdrag; både i jobben som daglig leder i Elektro Team AS, i sine 9,5 år som installasjonsleder i Reinertsen installasjon offshore og i sine to år som byggeleder hos Statoil.

I februar valgte han å si opp som daglig leder og faglig ansvarlig i Elektro Team AS:

- Det var en vanskelig avgjørelse. Grunnen var at jeg hadde følelsen av ikke å få mulighet til å videreutvikle bedriften i den retningen som markedet etterspurte og som jeg selv ønsket.Det gjorde at det vokste frem en gründer, sier han. 

- Nå skal vi bygge en bedrift fra bunnen av, og legge fundamentet for videre utvikling og flere ansatte.

Roger har vært med på installasjonen i mange av næringsbyggene i øyregionen, den kan nevnes: Hitrahallen, Frøyahallen, Knarren Brygge, ombygginger på Frøya fiskeindustri, Mausund fiskeindustri, Hitra helsetun m/svømmehall og legekontorer samt flere små og store prosjekter på Lerøy og Marine Harvest sine slakterier.  Det har også blitt mange hus- og hytteinstallasjoner på Frøya og Hitra.
- En fantastisk reise

Med seg i bedriften har han Lill Mariann Seternes. Hun har vært innom hele spekteret i løpet av sine 13 år i bransjen.

- Jeg får frysninger på ryggen når jeg ser tilbake på læringskurven jeg har hatt. Det har vært en fantastisk reise, sier Seternes.

- Fra tiden som utplasseringselev og gjennom læretiden lærte jeg meg raskt å være selvstendig, og da jeg fikk fagbrev jobbet jeg ikke mange år før jeg ville mer. Jeg ville opp og frem, ønsket å lære mer, og tok fagskolen på deltid mens jeg jobbet hundreprosent som elektriker, sier hun.

Etter fagskolen fikk hun jobb som saksbehandler, og de siste fire årene har hun jobbet med det meste bransjen har å by på. Blant annet prosjektledelse på Nordskag oppvekstsenter, infrastruktur på Nordhamarvika Industripark, utvidelse på Nutrimar AS og en del boliger og servicejobber.

- Hovedfokuset mitt de siste årene har vært oppdrettsnæringen. Det er en voksende bransje som har mange utfordringer som er kjempeinteressant å få jobbe med, sier hun.

- Landstrøm til oppdrettsnæringen har vært i vinden de siste årene. Her kan jeg skryte av å ha ledet mange prosjekter med lav- og høyspent utførelse, sier Seternes.Har allerede fått oppdrag

Kyst Elektro AS venter på registrering i Brønnøysundregisteret. Det skal være plass innen en ukes tid. De har imidlertid fått oppdrag allerede.

- Vi har vært så heldige å ha få flere oppdrag allerede. Vi er spesielt stolte av å ha fått tildelt jobben med tilbygget til Kaasbøl Boats AS på Kuøya. Dette er en jobb med litt størrelse, og vi er ydmyke overfor tilliten vi blir gitt, sier Roger.

Det er han som vil representere bedriften alene i oppstarten, ettersom Lill Mariann er i oppsigelsestid hos nåværende arbeidsgiver. Hun vil imidlertid være tilgjengelig innen kort tid.

- Vi tar imot oppdrag og oppfordrer alle kunder til å ta kontakt om det er noe de trenger hjelp til. Ingen jobb er for liten og ingen er for stor, sier Roger.
Annonser
Annonser