°C
Annonser
Divers Night Sportsdykkerklubb Dykking 1

Dykkere på Frøya med på globalt arrangement

Frøya sportsdykkerklubb deltok i det globale "Divers night".

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

FOTO: Bilder over vann tatt av Borgar Leirvik og Roar Dahlberg, bilder under vann tatt av Beathe-Kristin Andestad og Anette Narmo Hammervold.

140 dykkesteder i 21 land var med på årets "Divers night". En av dem var Frøya sportsdykkerklubb. De møttes ved Aune Marina ved Svellingen, for å være med på det globale arrangementet som arrangeres hvert år.


I vannet klokken 20:21

Målet er å få så mange dykkere som mulig i sjøen samtidig.

- Vi dykker til et fast tidspunkt. De i øst dykker selvsagt tidligere enn de i vest. Det blir litt som å følge med på nyttårsfeiringen fra hele verden. Vi deler bilder og fortellinger med de andre, forteller Anette Narmo Hammervold.

Arrangementet går av stabelen første lørdag i november. Tidspunktet er det samme som året man er inne i.

I år, 2021, måtte dykkerne være i vannet klokken 20:21.- Godt miljø

Dykkerne på Frøya valgte å dykke fra land på Aune Marina.

- Marinaen er et fint og rolig sted på denne tiden av døgnet. Alle båter lå pent og pyntelig til kai, her lå det an til uforstyrret dykking, sier Narmo Hammervold.

Fem dykkere gjorde seg klare for å hoppe uti, og i tillegg kom det tre medlemmer som ikke hadde anledning til å dykke denne kvelden, men stakk innom for å være sosiale.

- Det var var veldig koselig, det vitner om at vi har et godt miljø, smiler Anette.


Perfekt vær

Værgudene spilte på lag med sportsdykkerklubben. Det var kaldt (1oC) i lufta og stjerneklart. Karlsvogna viste vei, og havet var blikkstille.

Mens dykkerutstyr ble koblet sammen, kom nordlyset og danset over himmelen. Her var alt duket for en fin kveld. Og inne i naustet sto sjokoladekake og kaffe og ventet.


Så var det bare å komme seg uti vannet.

- Noen tenker nok at dette må være veldig skummelt, altså å være under vann når det er helt mørkt. Men med gode lykter er det bare veldig fint, forteller Narmo Hammervold.

- Og lyset fra lyktene er synlige fra land før man kommer for dypt. Det ligner faktisk litt på nordlys, så de som ikke var i vannet fikk se det grønne lyset både fra himmelen og fra vannet på samme tid, sier hun.


Annerledes om natten

- Under overflaten er livet annerledes på natta enn om dagen. Man kan se arter som ofte skjuler seg i dagslys, og noen jakter mat bare når det er mørkt, forteller Anette.

Lørdag kveld kom dykkerne ned til et flott skue av kråkeboller, krabber, anemoner og sjøstjerner, mange forskjellige arter. I tillegg en del småfisk, kamskjell og flyndrer. En liten fisk unnslapp så vidt å bli krabbemat da lykta sveipet forbi. Den uheldige krabben og den heldige fisken kan du se på et av bildene.


Annonser
Annonser