Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
Jessica Flores Og Bjørnar Johansen Blått Kompetansesenter

-Dette er starten på noe stort

Jessica Flores og Bjørnar Johansen håper at Blått kompetansesenter på Frøya blir ett av flere senter i en norsk stasjonsklynge som vil føre til en felles utvikling i fremtidens næring.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

I dag er det offisiell åpning av Blått kompetansesenter på Frøya. Det første av sitt slag i Norge. Her er næring, forskning og utdanning samlet på ett sted, og målet er å skape gode synergier og god utvikling innen den blå næringen. 

Vil koordinere nasjonale tiltak

Åpningen av det nye senteret på Sistranda har ført til at mange eminente personer har tatt turen til Frøya i dag, og flere av dem kommer fra andre kystkommuner i Norge. Nå håper Jessica Flores at de skjønner at dette bare er begynnelsen:

- Vi ønsker å opprette et samarbeid med flere senter i Norge. Vi vil ha Blå kompetansesenter langs hele Norges-kysten, og skape en norsk blå stasjonsklynge. Dette samarbeidet tro vi vil sørge for at hele nasjonen jobber i samme retning innenfor det som vil være vår viktigste næring i fremtiden, sier Flores, som er prosjektleder Frøya videregående skole/Blått kompetansesenter.

- Vi vil koordinere nasjonale tiltak gjennom disse sentrene langs kysten av Norge, og vi vil sertifisere en nasjonal standard for hele prosessen. Dette kan handle om alt fra utdannelse til produksjon, og til bekjempelse av lakselus, sier hun.

- Dette er starten på noe stort, og det er utrolig spennende å være en del av det, sier Flores. 


Annonser
Annonser