Frøya nyheter

18.09.2019 °C m/s
Annonser
Nessadalen Kart Sikkerhetsområde Trønderenergi

-Dette er sonen skuelystne må holde seg utenfor

Vindkraftarbeidet i Nessadalen er i gang igjen. Nå gir Trønderenergi klare retningslinjer for hvor aksjonistene kan oppholde seg i ukene som kommer.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Kommunal- og moderniseringsdepartementets klarsignal til videre vindkraftutbygging på Frøya ble sendt ut på torsdag. På grunn av pinsen og langhelg har det likevel vært rolig i Nessadalen de siste dagene.

I dag var utbygger imidlertid på plass for å fortsette fremdriften på Frøya vindpark. Nå varsler Trønderenergi at de vil gjennomføre en del sprengningsarbeid de kommende ukene.

Derfor har de nå laget kart for hvilke områder tilskuere må holde seg utenfor.

- Vi har laget to kart med avmerket sikkerhetssone i rødt og anleggsområde i svart, forklarer Bengt Eidem, kommunikasjonsdirektør i Trønderenergi.

- Det som ligger innenfor den svarte linjen viser konsesjonsområdet. Dette er anleggsområdet frem til idriftssettelse høsten 2020, sier han.Artikkelen fortsetter under bildet:

Frøya Sikkerhetsområdekart Den røde sirkelen viser sikkerhetssonen på 500 meter.


- Viktig at folk holder seg utenfor

Eidem forteller at det vil bli en del sprengningsarbeid i de kommende ukene. Derfor var det viktig å få på plass et kart som tydelig viser hvor sikkerhetssonen er.

- De neste to-tre ukene er den røde sirkelen sikkerhetssonen som skuelystne og andre må holde seg utenfor, sier Eidem.

Fylkesvegen forbi Nessadalen vil de neste ukene bli stengt i korte tidsrom på dagtid som følge av spregningsaktiviteter.

Næringslivet har en egen kontaktperson som vil svare på deres spørsmål angående vegstenging.NB! I morgen, onsdag, vurderer formannskapet hva Frøya kommune skal gjøre etter at departementet valgte å stille seg bak Fylkesmannens vedtak og dermed gi klarsignal til vindkraftutbyggingen på Frøya.Annonser
Annonser