°C
Annonser
Hallbjørn Stenhaug 2019

Dette er reglene for testing før festivalen

Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug svarer på spørsmål om testing og koronaregler før det braker løs med Frøyafestivalen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Da er det like før vi åpner portene inn til festivalområdet på Siholmen, sier Hallbjørn Stenhaug, festivalsjef for Frøyafestivalen.

Det store festivalteltet er på plass på Siholmen. I løpet av fire dager blir det ni konserter med Tix, Beist, Rotlaus og Åge Aleksandersen & Sambandet - i tillegg til mye annen god underholdning.Strenge krav til testing

Det er klart for å ta imot hundrevis av gjester til hvert arrangement. Alt skal skje med nøye koronaregler.

- Den endelige beslutningen om å arrangere årets festival ble tatt da regjeringen kunngjorde «tredje skritt» i gjenåpningen av samfunnet, forteller Stenhaug.

Selv om det er mulig å gjennomføre festivalen, er det fremdeles strenge krav til testing. Det må festivalsjefen forholde seg til.

- Du finner mye informasjon på Frøyafestivalen.no.Hva er «grønt sertifikat»?

- «Grønt sertifikat» får du tre uker etter første vaksinedose. Da er du etter helsemyndighetenes bestemmelser «beskyttet» og da trenger du i prinsippet ikke å teste deg før inngang, forklarer Stenhaug.

- Men – på grunn av usikkerheten omkring deltavarianten av viruset, så praktiserer flere arrangører fremlegging av negativ test også for de som har grønt pass etter en dose.


Dette er reglene

Frøyafestivalen har hele tiden, fra og med våren 2020, hatt tett kontakt med kommunens koronagruppe med kommuneoverlegen i spissen. Kort oppsummert er vi tilrådd følgende:

  1. Ingen under 12 år trenger teste seg.
  2. Gruppen 12-18 år er ikke vaksinert og trenger teste seg.
  3. For å vise grønt sertifikat må gruppen 12-16 år ha foreldrenes hjelp for å få logget seg inn på Helsenorge og ta ut sertifikatet. Etter fylte 16 år kan ungdommene logge seg selv inn på Helsenorge.
  4. Er du fullvaksinert, har gjennomgått covid-19 innenfor siste 6 måneder eller har tatt én vaksinedose for mer enn 3 uker siden, har du grønt koronasertifikat. Det vil si at du i utgangspunktet ikke trenger hurtigtest 24 timer før arrangementet for å få adgang. På grunn av fremmarsj av deltavirus globalt og nasjonalt, anbefaler likevel kommuneoverlegen at de som kun har tatt én vaksinedose - tester seg med hurtigtest før ankomst festivalen. Dette fordi vi vet at to vaksinedoser beskytter bedre mot deltavarianten, enn kun en dose.


Hurtigtesting på Siholmen

Merk følgende viktige punkter for de som ønsker å benytte seg av tilbudet om hurtigtesting på Siholmen:

Alle over 12 år som ikke har coronapass skal testes. (Du må ha fått 2 vaksinedoser eller hatt covid-19 ila de siste 6 måneder for at koronapasset er gyldig ved inngang.)

Testen foregår på Siholmen i et telt foran brannstasjonen.

Testen tas gjennom nesen – og testresultatet og QR-koden sees på Helse Norge og på SMS på mobilen 20 minutter etter at testen er tatt.

Du viser QR-koden ved inngangen.

Testen kan tas tidligst 24 timer før arrangementet starter.

Alle med D-nummer eller norsk personnummer testes gratis.

Du må fremvise godkjent ID.

For de som ikke har dette, koster testen kr. 550.


Testtider

Onsdag 4.august kl 13:00 – 15:00 og kl 17:00 – 19:40

Torsdag 5.august kl 13:00 – 15:00 og kl 17:00 – 19:40

Fredag 6.august kl 13:00 – 15:00 og kl 17:00 – 18:40 og kl 19:30 – 20:40

Lørdag 7.august kl 10:00 – 14:00 og kl 15:00 – 18:10 og kl 19:00 – 21:30

NB! Husk at det tar 20 minutter før du får testresultatet, så møt opp i god tid!

Vi håper at så mange som mulig vil benytte seg av testmulighetene på tidlig ettermiddag.

To adskilte områder

- Det vil være to innganger til festivalområdet og teltet, ettersom vi opererer med 2 adskilte kohorter – både foran utescenen og i teltet, sier Jan Otto Fredagsvik, medieansvarlig for Frøyafestivalen.

- Du kan ikke bevege deg mellom kohortene under konsertene. Kohortene har egne toaletter og barer. Drikke bestilles via mobiltelefon fra bordene og blir brakt dit av servitører. Det er ikke servering av mat, forteller Fredagsvik.

- Nå kan det være mange som ikke er bekvemme med å bestille fra mobil, så da anbefaler vi at dere hjelper hverandre og eksempelvis gjør innbyrdes oppgjør med «Vipps».

Velkommen til hyggelig selskap på Siholmen!


Annonser
Annonser