°C
Annonser
Wraylee Hansen

– Det viktigste er å være meg selv

Han flyttet fra Frøya som Jan Erling Måsøval og kom tilbake fra Moss som Wraylee Hansen. Det viktigste for Wraylee (26) er å få være seg selv fullt ut.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg har alltid vært litt annerledes. Det har jeg fått høre hele livet. Man begynner å tro på det etter hvert, sier Wraylee Hansen.

Nå ser 26-åringen på det som en styrke.

- Hvem vil være "normal" uansett? Kanskje jeg er litt rar. Det er helt greit for meg, sier Hansen.


Gir litt mer f*en

Den livlige og utadvendte servitøren fra Kvisten, har gjort seg bemerket både på Hotell Frøya og Hjorten hotell de siste årene.

Han er ikke redd for å by på seg selv. Det er også grunnen til at mange av gjestene elsker han.

- Det jeg liker aller best med yrket mitt er at jeg kan være meg selv, sier Wraylee.

Det har han blitt flinkere til med årene.

- Jeg har begynt å gi litt mer f*en i hva folk tenker. Så lenge det ikke går utover andre, må det vel være greit, sier han.

- Folk må slutte å være så raske til å dømme andre, sier Wraylee.
Fra Jan Erling til Wraylee

Selv har han aldri vært redd for å skille seg ut. Det beviste han da han kom tilbake til Frøya som en "ny mann", etter flere år i Moss.

Han reiste fra Frøya som Jan Erling Måsøval og kom tilbake som Wraylee Hansen.

- For min del var de starten på en ny tid og en ny meg, sier Wraylee.

- Jeg satset egentlig på at ingen skulle kjenne meg igjen. Da kunne jeg unnslippe historien min, sier han, med sterkt trykk på at det var ment ironisk.

- Jeg har aldri likt navnet Jan Erling. Jeg ville ha et navn som var mer internasjonalt. Jeg er veldig glad i USA. Derfor ble det naturlig for meg å velge noe som høres bra ut på engelsk, sier han.

- Jeg føler at Wraylee passer personligheten min bedre, sier frøyværingen.

- Folk reagerte litt blandet på navneskiftet, men de skjønte at jeg mente alvor. Jeg måtte lenge mase om at folk skulle kalle meg Wraylee, sier han.Passet ikke inn

Selvsikkerheten og tryggheten har ikke kommet over natten. På barne- og ungdomsskolen hadde han det ikke så lett. Der følte han seg mye utenfor.

- Jeg har opplevd en del mobbing, sier Wraylee.

- Jeg tror ikke det handlet om at jeg var homofil. Vi hadde ikke noe forhold til gay og straight på barneskolen. Jeg var bare litt rar, forteller han.

- Legningen min var kanskje grunnmuren, men jeg tror at det var hele meg som var litt annerledes, sier han.

- Jeg fikk ikke slengt ord som "homo" etter meg. Det var ikke sånn. Det var mer at jeg ikke passet helt inn, forklarer han.

- Jeg elsket å spille fotball i friminuttene, men ville også leke med Barbie-dukker. Det ble litt for store kontraster for barn på barneskolen, sier han og smiler.


Kom ut av skapet på ungdomsskolen

På ungdomsskolen valgte Wraylee å være åpen om at han var homofil.

- Jeg kom ut av skapet da jeg var 14/15 år, men hoppet raskt inn igjen, sier han og ler.

- Det var utrolig vanskelig. Jeg kjente at folk behandlet meg annerledes. Noen av de nærmeste vennene mine trakk seg litt unna meg. Derfor ble det enklere å si at jeg tulla, forteller Wraylee.

Familien visste sannheten. Der var det kun kjærlighet å hente. Men det tok ett år til før han var klar til å si det til vennene sine.

Det skjedde da han begynte på videregående skole på Frøya.

- Det er mange som går gjennom en lang reise før de kommer ut av skapet. Der var ikke jeg. Etter at jeg hadde levd et helt år med å late som at jeg var noen annen en meg selv, holdt jeg ikke ut lenger, sier han.

- Jeg hadde bestemt meg for å leve slik jeg vil. Jeg brydde meg ikke lenger om hva andre sa. Jeg fokuserte på det som gjorde meg glad, sier Wraylee.

På videregående reagerte medelevene helt annerledes.

- Jeg ble godt likt av noen av de mest "populære" jentene. Det førte til at jeg plutselig ble venner med flere av de tidligere mobberne mine også. Plutselig var det å være "annerledes" en bra ting, sier han.Ut på tur: Agnieszka Krasowska og Wraylee Hansen har blitt gode venner og samboere etter at de ble kollegaer på Hotell Hjorten.


Bryr seg ikke om hva folk sier

Etter videregående har Wraylee aldri hatt problemer med å være skeiv i en liten distriktskommune.

- Man merker at ikke alle er like tolerante, men jeg bryr meg ikke lenger om hva folk sier. Det viktigste er hvordan jeg har det med meg selv, sier han.

- Jeg skjuler meg kanskje litt bak sarkasme i blant. Det skal jeg innrømme. Men hvem gjør ikke det? Vi har alle vårt, sier Wraylee og ler.Har mye kjærlighet å gi

Nå trives han som servitør på hotellet på Fillan. Her bor han sammen med kollega og venn Agnieszka Krasowska.

Fremtidsplanene hans er uklare. Det eneste han vet er at han må ha hund.

- Hund er den ene tingen jeg trenger i livet. Hund er viktigst. Så får kaill komme etter, sier han.

- Jeg har mye kjærlighet å gi, sier Wraylee.

Som de fleste frøyværinger elsker Wraylee friluftsliv.

- En hund er verdens beste venn. Den gjør at problemer forsvinner. I tillegg trenger jeg noen som får meg ut på tur nå. Jeg har latt meg forfalle de siste årene, sier han og ler.

- Det å se bra ut har blitt byttet ut med å ha det bra. Det er vel kanskje sunnere, sier Wraylee.


Annonser
Annonser