°C
Annonser
Mona Skarsvåg Kultur Og Kompetansesenter

- Det skal være trygt å se kino

Kinoåret 2021 fikk ikke helt den starten kulturkonsulent Mona Skarsvåg hadde sett for seg. Nå venter hun på klarsignal om å åpne dørene til trygg kinovisning for frøyværingene.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det er klart vi også blir påvirket av dette, per dags dato er vi anbefalt å frastå fra arrangement i perioden frem til 14. januar. Så får vi følge med på nye oppdateringer etter hvert, sier kulturkonsulent Mona Skarsvåg.

Det som skulle bli en fin romjuls - kino og et godt start på året, har blitt forskjøvet for øyregionens kinoer.

Flere kinoer og premierer er utsatt og holdes på vent til restriksjoner lettes på.

- Det er veldig greit å forholde seg til, selv om det selvsagt ikke er den starten vi ønsket på. Vi får god informasjon og vet hvordan vi skal forholde oss til situasjonen, sier Skarsvåg.Vanskelig for filmbransjen

Filmbransjen er blitt hardt rammet av koronasituasjonen i hele verden og flere store utenlandske filmer er satt på hold i over ett år.

Dette gjelder også på Frøya og Skarsvåg forteller at det er en utfordrende, men overkommelig situasjon.

- Filmprodusenter er helt avhengig av at filmen selges, og at nok folk kommer på kinoene som vises. Kan man ikke garantere dette, holdes de på vent til man vet at det er nok publikum, sier Skarsvåg.

Det er flere store utenlandske titler som ikke er blitt vist enda og som man fortsatt venter på. Mona drar frem James Bond som et godt eksempel på dette tilfellet.

- Den hadde i utgangspunktet premiere i fjor, så ble den utsatt. Nå er det vel sagt at den kommer til påske, men det er vanskelig å si om det er gjennomførbart, sier hun.

- Det er veldig vanskelig å spå hvordan dette vil utvikle seg, det er litt bingo. Man må bare følge med og se, forteller Skarsvåg.
Lært av kinoåret 2020

Annerledesåret 2020 har lært oss mye om hvordan vi takler uforutsette og vanskelige situasjoner. Mona forteller at også hun har tatt lærdom av fjoråret.

- Det er klart det er en lærdom å ta med seg inn i det nye året. Nå har vi vært igjennom dette en gang før, og vet godt hvordan vi forholder oss til situasjonen, sier hun.

På tross av vanskelige stunder i 2020 er Skarsvåg godt fornøyd med foregående kinoår.

- Jeg synes det er godt å tenke tilbake til at vi fikk en god kinohøst og spesielt med tanke på Børning 3 som vi viste så lenge folk ønsket. Vi var veldig heldige, forteller hun.

- Vi krysser fingeren for at ting vil bedre seg og at frøyværingene er klare for kino igjen når dørene åpnes, smiler Skarsvåg.


Annonser
Annonser