Frøya nyheter

26.11.2020 °C m/s
Annonser
Dordi Hammer Rødt

– Det føles helt uvirkelig

Frøya Rødts Dordi Hammer er rørt og stolt etter å ha blitt nominert til 3.plass på Rødt Sør-Trøndelags stortingsliste.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg er rørt og ydmyk over å få den tilliten fra Rødt Sør-Trøndelag, sier Dordi Hammer, i Frøya Rødt.

I helgen ble hun nominert til 3.plass på Rødt Sør-Trøndelags stortingsliste for høsten 2021.

- Det er mange medlemmer i Rødt Trøndelag. Å bli valgt ut til 3.plassen er ganske stort. Jeg er veldig takknemlig, sier Hammer.

- Det føles helt uvirkelig. Jeg kan nesten ikke tro det, sier hun.Vindkraft- motstanden gjorde henne synlig

Det er kun halvannet år siden Hammer gikk inn i politikken på Frøya. Da var hun 62 år og gikk inn som listetopp i det nye Rødt Frøya.

Siden den gang har Rødt Frøya og Hammer fått plass i både kommunestyret og formannskapet. De har også vært svært synlige i sin motstand mot vindkraftutbyggingen på Frøya.

Det tror Hammer er grunnen til at hun har blitt lagt merke til i Trøndelag.

- Jeg tror min vindkraftmotstand har gjort at komiteen har fått øynene opp for meg. Der har jeg vært tydelig, sier Hammer og smiler.

- Det er likevel uvirkelig for meg at de vil gi meg den muligheten, sier hun.

- Jeg er veldig glad for det. Jeg mener at det er viktig at vi politikere representerer ulike grupper av samfunnet; enten det er aldersgrupper eller hvor mang bor i fylket, sier Hammer.Topp tre: John-Peder Denstad (2.kandidat), Hege Bae Nyholt (1.kandidat) og Dordi Hammer (3.kandidat) på Sør-Trøndelag Rødts Stortingsliste.

- Må bruke stemmen min

Hammer har hatt en bratt læringskurve i den politiske verdenen de siste årene. Hun hadde et sterkt engasjement, men ingen ønske om å innta talerstolen i kommunestyresalen eller i politiske debatter.

Den frykten har hun lagt bak seg.

- Egentlig er det ganske utrolig, med tanke på hvor sjenert jeg har vært da jeg var yngre. Jeg var ikke den som tok ordet før, men jeg har forandret meg. Når jeg har et budskap å meddele, er jeg nødt til å bruke stemmen min, sier Hammer.

- Som folkevalgt politiker i Rødt er det min oppgave å få frem Rødt sine meninger om ulike saker. Jeg må stå opp og si ifra når vi ikke er enige i det som foregår. Nå er det naturlig for meg, sier hun.

- Jeg skal få frem vårt syn på saken. Det er det jeg brenner for. Det er utrolig hyggelig at jobben jeg gjør blir lagt merke til, sier Hammer.


Annonser
Annonser