Frøya nyheter

25.11.2020 °C m/s
Annonser
Tonje Sandvik Tour De Frøya Leder 2020

Det blir Tour de Frøya i 2021

Vårens vakreste sykkelritt, Tour de Frøya, ble avlyst på grunn av Covid-19. Det skal ikke gjentas i 2021. Det avslører Tour de Frøya-sjef Tonje Sandvik.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- I 2021 skal vi få til ny sykkelfest på Frøya. Det er håpet, sier Tonje Sandvik, ny arrangementssjef for Tour de Frøya.

Hun tok over stafettpinnen fra Tour de Frøya-general Nils Jørgen Karlsen, som ga seg våren 2020. Da hadde han vært sjef for arrangementet i seks år.

Det første den nye lederen gjorde var å avlyse arrangementet.

- Det var en utrolig kjedelig start, men vi så ingen annen utvei. Vi var midt i lock-down og visste lite om koronasituasjonen, sier Sandvik.Har datoen klar

Etter mange måneder med Covid-19 og en usikker utvikling av pandemien, har styret i Tour de Frøya imidlertid bestemt seg for å gå for ny sykkelfest i 2021.

- Vi er godt i gang med planleggingen. Vi håper at vi får til å arrangere en stor sykkelfest, som vanlig, sier Sandvik.

- Det er ingen som vet hvordan situasjonen vil utvikle seg i månedene som kommer, men vi har troen og er positive, sier hun.

Nå har de valgt en dato for arrangementet; Tour de Frøya 2021 vil gå av stabelen lørdag 29.mai.

- Det vi vet er at det vil bli Tour de Frøya 2021. Vi skal få til en versjon av sykkelrittet, sier Sandvik.

- Vi følger utviklingen og vurderer mulighetene våre. Vi kan eventuelt lage en digital versjon, men vi har veldig lyst til å lage et skikkelig sykkelritt på Frøya!Mange savnet årets Tour de Frøya. Arrangøren har tro på ny folkefest i 2021.


Sprer sykkelglede gjennom fond

Frem til neste års sykkelritt ønsker Tour de Frøya å spre sykkelglede til hele Frøya. Det gjør de gjennom et sykkelfond.

- Vi oppfordrer til å søke på midler fra Tour de Frøya-fondet. Det er et fond som skal øke sykkelinteressen hos både små og store, sier Sandvik.

- Søknader sendes på mail til post@tourdefroya.no.

- Vi prioriterer å gi penger til arrangementer og aktiviteter som fokuserer på folkehelse, treningsglede, opplæring og trafikksikkerhet, sier hun.

- Lag, foreninger, barnehager og skoleklasser må gjerne søke om midler til tiltak som fremmer sykkelsporten, oppfordrer hun.Annonser
Annonser