Frøya nyheter

19.01.2019 °C m/s
Annonser
Sula Fyr Kveld

Det blir lys i Sula fyr før jul

Kystverket framskynder å installere nytt rotasjonsverk i Sula fyr. Regiondirektør Harald Tronstad i kystverket Midt Norge lover lys i fyret om kort tid.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserSula uten fyrlyset som sveiper gjennom høstmørket er ikke helt Sula. Men en kvikksølvlekkasje i rotasjonsverket har ført til at fyret nå er både mørkt og ute av stand.

Nå går mange på Sula og på Frøya rundt og lurer på når fyrlyset igjen vil skinne fra toppen av Sula.

I dag kan regiondirektør Harald Tronstad i Kystverket gi suøværingene en gladnyhet.

-På grunn av kvikksølvlekkasjen i Sula fyr har vi framskyndet arbeidet på Sula, sier Tronstad. Vi har rett og slett endret på budsjettet, og flyttet penger fram til dette til årets budsjett i stedet for å vente til neste år.Lys til jul


Det betyr med andre ord at arbeidet med å skifte ut kvikksølvet og få på plass et nytt rotasjonsverk i Sula fyr vil begynne veldig snart.

-Jeg håper vi har lys i fyret til jul, og kanskje allerede til advent, sier Harald Tronstad.  Vi har nå fått et dansk firma til å ta denne jobben, og siden pengene nå er flyttet fra 2018 budsjettet til i år, er alt klart for å få jobben gjort.

Nå får vi et annet type lagersystem uten kvikksølv i fyret, og da skal det snart sende lys over Sula og havet igjen, sier regionsdirektøren.

Når det gjelder samme utskiftning i Sletringen fyr på Titran, vil dette bli gjort neste år. 

Annonser
Annonser