°C
Annonser
Frøyafestivalen Publikum Scene

Det blir Frøyafestival også i år

Frøyafestivalen fortsetter! Det er dagens gladmelding fra festivalsjef Hallbjørn Stenhaug, som lover "business as usual" første helg i august.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

I fjor bestemte formannskapet at den nye brannstasjonen på Frøya skal ligge på Siholmen, nærmere bestemt på den såkalte festivaltomta, stedet Frøyafestivalen er blitt arrangert på i 10 år. 

Dette gjorde at festivalledelsen plutselig sto uten et egnet sted å arrangere festivalen i framtiden, og festivalsjef Hallbjørn Stenhaug var nødt til å gå i tenkeboksen for å se om mulighetene til å fortsette den årlige folkefesten på Frøya var til stede. 

Forutsetningene var at det kunne finnes et nytt sted for festivalen, samt at alle sponsorer og støttespillere ble med videre.


Fortsetter

I det siste har mange kontaktet festivalen for å få vite hva som skjer. Blir det ny festival i 2017? Flere har også tatt kontakt med Frøya.no fordi de holder på å planlegge sommerferien. Og i dag kan Frøya.no berolige alle som fryktet at det ikke ble noen ny musikkfest i år. 

- Frøyafestivalen blir arrangert første helg i august som vanlig, så det er bare å sette av datoene, sier Halllbjørn Stenhaug.  Men mer enn det vil han ikke si foreløpig. 

- Det er ennå ikke bestemt hvor det nye festivalområdet blir, men festivalledelsen vurderer per i dag tre gode alternativer, sier Stenhaug, som også forteller at forhandlingene med artistene er i full gang.

- Det kommer ikke til å gå så veldig lenge før vi kan offentliggjøre de første artistnavnene, sier han.


Kommunen positiv

Kultursjef Marit Wisløff Norborg er også av dem som er glad for at Frøyafestivalen fortsetter, og sier at kommunen er opptatt av at Frøyafestivalen skal bevares.

- Vi ønsker å bidra til at Frøyafestivalen kan fortsette. Når festivalen ikke kan ligge på Siholmen lenger, så nå ønsker vi å legge til rette for festivalen et annet sted, sier Norborg.

Hun forteller at de har foreslått Frøya kultur- og kompetansesenter som festivalsted, hvor kommunen kan stille med både strøm og areal. 

- Vi har jo både to scener og uteområde, men om området egner seg for Frøyafestivalen må festivalledelsen vurdere. I tillegg så er det jo et spørsmål om kostnader som politikerne eventuelt må vurdere, sier hun.


Annonser
Annonser