°C
Annonser
Hallbjørn Stenhaug 2019

Det blir Frøyafestival i år også!

Det blir Frøyafestival også i år. Med toppartister og store artistopplevelser som tidligere år. Det bekrefter festivalsjef Hallbjørn Stenhaug til Frøya.no. -Men det blir en annerledes og mindre festival, sier han.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser-Frøyafestivalen er ikke avlyst!

Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug har svart det samme i hele vår, når spørsmålet om festivalen har kommet opp.

I dag går han så langt som å bekrefte at det blir festival på Sistranda som planlagt i tidsrommet 31 juli - 1 august.

-Vi har ventet på myndighetenes svar på hvor mange mennesker vi eventuelt kunne slippe inn på de forskjellige arrangementene.

-Nå er tallet 200 og da kan vi, takket være lovet tilskudd fra Fylkeskommune, Frøya kommune og støtte fra SalMar og andre solide sponsorer, fortelle at det blir festival også i år, sier Stenhaug.

-Men det blir en annerledes festival, med mye mindre publikum på de forskjellige konsertene, sier han.
Må følge smittevernskravene
Frøyafestivalen har vært i jevn kontakt med kommunelegen og lokale smittevernsmyndigheter angående smitteproblematikken, og for å finne en løsning slik at frøyværingene skal kunne oppleve toppartister og konserter i år også.

-Vi kan ha inn max 200 om gangen, og de må holde avstand, det er en utfordring, sier Stenhaug.

-Det betyr at vi ikke kan samle masse folk foran en stor scene. Vi må tenke annerledes. Men med støttespillere som er med oss og som har skrevet nye avtaler, kan vi faktisk arrangere konserter også i år.

-Vi snakker fortsatt om artister av høy kvalitet. Det ønsker også sponsorene at frøyværingene skal få.

-Men vi skal selvsagt forholde oss til alle regler rundt koronasmitteproblematikken samtidig, sier festivalsjefen.
Topp artister
Hvilke artister folk kan høre på Frøyafestivalen i år, ønsker ikke Stenhaug å gå ut med enda, da det fortsatt pågår forhandlinger. Han tror planene er klare om en til to uker.

Men han bekrefter at det fortsatt satses på artister av høy kvalitet og som han er sikker på frøyværingene ønsker å oppleve.

Hvordan det blir med billetter, og billettsalg er heller ikke helt klarlagt. Men Stenhaug skjønner at det vil bli rift om de lang færre billettene som legges ut i år.

-Men jeg håper selvsagt at mange skal få oppleve litt festivalstemning i år også, selv om det blir i mindre format enn tidligere.

-Jeg er veldig glad for at det ser ut til at vi får til dette. Jeg tror frøyværingene trenger dette etter den tøffe tiden som har vært, sier Hallbjørn Stenhaug.

Han poengterer at dette aldri ville gått uten støtten festivalen får. Billettsalget alene ville aldri klart dette sier han, og skryter nok engang av alle de gode støttespillerne.Annonser
Annonser