°C
Annonser
Fullsizeoutput D3D Mat På Døra sammen med sin nye samarbeidspartner Rema 1000 Sistranda. Fra venstre: Linus Sivertsen, Oskar Skarpnes, kjøpmann Amanda Ratejczak, Danil Jermolajevs, Julian Kristiansen og Jakub Jankowski.

Denne gjengen sørger for stappfullt kjøleskap

Elevbedriften Mat På Døra skal sørge for at du alltid har maten du trenger innomhus. I samarbeid med Rema 1000 er de fem kameratene klare for å høste arbeidserfaring.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad
Annonser

- Vi gleder oss masse til å begynne. Det er kult at vi har et eget fag på skolen hvor vi kan starte en bedrift, sier Jakub Jankowski (13).

I faget arbeidslivsfag skal 8. klassingene lære om arbeidslivet og blant annet starte en egen bedrift. Nå har de fem kameratene Jakub, Linus, Oskar, Danil og Julian satset på et felt hvor det for tiden er stort behov.

- Tanken er at vi skal kunne hjelpe folk som er i vanskelig situasjon eller ikke har mulighet til å komme seg på butikken. Da leverer vi for dem, smiler Linus Sivertsen (13).Leverer mat på døren

Sammen med matbutikken Rema 1000 skal Mat På Døra være en hjelpende hånd for frøyværinger bosatt på Sistranda.

- Ettersom vi ikke har billappen har vi kun levering på Sistranda. Vi har tenkt å gå med varene til alle som bestiller, så det blir god trening, ler Jakub.

- Leveringen vil være på mandager og fredager nå i første omgang. Om det tar helt av har vi mulighet til å levere noe utenom disse dagene også, smiler han.

De fem kameratene og nå - kollegaene, gleder seg stort til å kunne gi frøyværingene en hjelpende hånd i hverdagen. Og de har en sterk fordel de tror vil hjelpe dem til å nå enda flere kunder.

- Vi er veldig flerspråklige i denne bedriften, noe som kan være en fordel for oss, da det er mange utenlandske folk som bor på Frøya, sier Danil Jermolajevs.

Både polsk, russisk, engels, litauisk og norsk kan bedriften skilte med.- Kult at de satser

Med seg på laget har også Mat På Døra matvarebutikken Rema 1000 Sistranda. Kjøpmann Amanda Ratejczak synes det er kult at de satser og mener det er stort behov for slik type service på Frøya.

- Spesielt etter koronaviruset kom har vi sett en klar økning i hjemmelevering av matvarer. Rema 1000 har drevet med denne en stund nå, og ser at det er blitt veldig populært, sier Ratejczak.

- Derfor er det jo ekstra gøy Mat På Døra vil satse på dette når vi ser behovet er der, smiler hun.

Rema 1000 skal stå for selve matvare delen av bedriften, i form av at de får bestilling og pakker varer klare til å leveres. Deretter vil Mat På Døra ta seg av leveringen.

- All betalingen vil foregå på vipps, både levering og matvarene, sier Ratejczak.

Bestillingen av matvarer må sendes inn til froya@rema.no og leveringen av varene vil koste 50 kr.

Annonser
Annonser