°C
Annonser
Festivalplakat 2020

Den største festivalen uten statsstøtte

Frøyafestivalen er den desidert største musikkfestivalen i Norge i år av de som ikke mottar statstøtte. Det kan frøyværingene takke sitt næringsliv for. Onsdag starter det.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserOnsdag kveld går startskuddet for Frøyafestivalen 2020, når Bjarne og Thomas Brøndbo med fullt band går på scenen i Sletta kirke.

Frøyafestivalen inneholder i år 10 konserter, blant annet med Åge Aleksandersen, Rotlaus og Violet road.

En festival som lenge så ut til å bli noe av på grunn av koronapandemien og sterke begrensninger på hvor mange mennesker som kan samles på en konsert.

Nå vil det arrangeres konserter med 200 publikumere både i kirka og i festivalteltet på Siholmen, hvor man vil få et helt annet oppsett enn før, på grunn av smittevern og smitteverntiltak.

Det blir konserter både onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Der de aller fleste konsertene har vært utsolgt i lang tid.Næringslivets fortjeneste-At det ble Frøyafestival i år er stort sett Frøyas næringslivs ære, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

-Frøyas festival er den desidert største musikkfestivalen uten statlig støtte i Norge i år, og det ville vært helt umulig uten et stort initiativ fra næringslivet.

Det er de som har ønsket at folk på Frøya skulle få et bredt kulturelt tilbud også i år, og at festivalen skal fortsette.

Ingen kommuner kan vise til maken til liste som det Frøya nå får med Frøyafestivalen, og det sier seg selv at dette aldri ville vært mulig uten betydelige bidrag fra næringslivet.

Tilbudet i dette koronaåret er unikt, noe som har gjort at vi har fått spørsmål fra større festivaler hvordan dette er mulig, sier Stenhaug som innrømmer at det har vært ekstra mye arbeid med festivalen i år, på grunn av koronapandemien.Tora Dahle Ågård 2 Bluesrockeartisten Tora Dahle Ågård høster godord både fra inn og utland, og mange spår at Flatangerjenta vil få en stor karriere om noen år.


Ikke statsstøtte


Molde-jazzfestival har til sammenligning 6.5 millioner i støtte fra staten for å gjennomføre sin festival. . Frøyafestivalen får ikke en krone.

-Vi fikk 100.000 fra Frøya kommune, et tilskudd som i år dessverre ble skåret ned for akkurat vår festival i år. Men vi beholdt tilskudd fra fylket, og resten er det altså næringslivet som står for.

Så Frøya har all grunn til å være stolte av næringslivet sitt, som ser viktigheten i å opprettholde en festival og for å gi innbyggerne i kommunen et unikt kulturelt tilbud i år.

Vi gleder oss nå stort til å ønske velkommen til den første konserten onsdag kveld. Vi har billetter til 1800 mennesker i år, og vi håper og tror veldig mange får med seg en konsertopplevelse også i år, sier Stenhaug.Fire dager til ende


Det starter altså onsdag med to konserter i Sletta kirke. Torsdag kveld er det Violet Road som skal spille i teltet.

Fredag er det Åge Aleksandersen, Gunnar Pedersen og Tronndheimsolisten pluss Rotlaus som spiller.

Lørdag er den store dagen, med Barnas dag som i år starter på Brannstasjonen, fortsetter med Øystein Blyants tegne show og avsluttes med konsert med Rasmus og Verdens beste band.

På kvelden er det konserter med Åge Aleksandersen og Rotlaus igjen, i tillegg kommer Brødrene Fosenmomo og fyverkeriet TORA som mange spår blir den store overraskelsen i år.

-Her er det fortsatt billetter igjen om du vil oppleve både festivalstemning og en artist som vi bare har sett starten på karrieren til. Hun hadde egentlig konserter i England nå, forteller festivalsjefen.


Annonser
Annonser