Frøya nyheter

21.01.2018 °C m/s
Annonser

Deltar i miniputtenes Tour

De elsker å sykle og konkurranser er enda artigere. Tre unge søsken fra Frøya deltok i to sykkelritt på to dager. Sykkelfeberen rammer ikke bare voksne.

Av:
AnnonserTour of Norway for kids” er Norges største sykkelritt for barn under 14 år. Inger Theoline Teigås (2), Benjamin Teigås (4) og Jonas Dybdal (12) fra Frøya deltok i år i arrangementet i Trondheim søndag. juni. Dette er andre gangen de unge sykkelrytterne deltar i Tour`sykkelritt. I fjor deltok barna for aller første gang, den gang var det på Alvdal. Vi leste om Tour of Norway første gang da vi var på hytta i Folldal, forteller mamma Ingunn Teigås og pappa Ronny Dybdal.  Vi lette da etter arrangement som kunne være interessant for barna å være med på i ferien. Og da vi oppdaget Tour of kids, meldte vi straks på alle barna. Alle som deltar får premier. I tillegg er alle deltakerne med i trekningen av tre sykkeltrøyer, akkurat lik de som proffsyklistene har, samt en Merida Tour of Norway -sykkel. Og vi er ikke mer beskjedne enn at vi tørr å si at sykkelpremien i fjor gikk til den til Jonas som ikke hadde egen sykkel. Det ble selvsagt stor glede. I år deltok Jonas i løpet med denne sykkelen og kom på 3. plass i sin pulje.

Smilet er viktigst når man konkurrerer. Nytt ritt på Oppdal

 

Da trioen var ferdige med løpet i Trondheim søndag gikk turen igjen til hytta. Her oppdaget de at neste løp skulle være på Oppdal dagen etter. Dermed ble Inger Theoline og Benjamin meldt på til nok en Tour. Der ble det sykling i høljregn på Oppdal, forteller mamma Ingunn. Men det la ingen demper på stemningen og deltakergleden. Barna syntes disse løpene er kjempestas å være med på og har virkelig blitt dyktige syklister, smiler hun. Underveis har Inger gått fra å sykle på trehjulsykkel til å lære seg å sykle på tohjulsykkel med støttehjul. Å delta i Tour of Norway for kids gir barna stor glede, erfaring med sykkelsport . Vi voksne gleder oss minst like mye som barna, vi enten står på sidelinja og filmer løpene eller er med å løper ved siden av de aller minste syklistene, forteller Ingunn.

Benjamin og Inger Theoline passet på hverandre og kom sammen mot mål. Populært

 

Tour of Norway for kids ble startet opp i 2005 i regi av Norges Cykleforbund med prosjektleder og initiativtaker Svein Bergheim i spissen. Antallet arrangement var 21, og det ble arrangert og knyttet opp til Tour de France i juli måned. I 2007 ble Interspons AS engasjert til å drifte hele prosjektet. Omfanget av arrangementet har økt betraktelig de siste sesongene, og nådde sin foreløpige topp med hele 60 arrangement i 2010. Med dette omfanget har Norges største sykkelritt for barn også nå blitt et av landets aller største ”roadshow”, om ikke det aller største.


Annonser
blog comments powered by Disqus
Annonser