Frøya nyheter

20.10.2018 °C m/s
Annonser
Thea-Sæther-chicago

Deler ut større stipend til kulturtalentene

Drømmestipendet som Thea Strandheim Sæther (bildet) mottok i 2015 har økt. I år deler Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd ut større stipend til de unge kulturtalentene. Nå vil kulturskolen høre fra Frøyas talenter.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Hvert år, de siste 15 årene, har Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd overrasket 100 unge talenter i kommuner over hele landet med drømmestipend. I år har Drømmestipendet jubileum og velger å øke beløpet betraktelig.

Hvert enkelt stipend økes fra 10.000 til 15.000 kroner. Dermed er det hele 1,5 millioner kroner i potten de hundre stipendmottakerne skal dele. 

- Nå vil vi nå ut til aktuelle ungdommer på Frøya som bærer på en drøm. Det som kreves for at de skal kunne bli nominert er at de beskriver denne drømmen med ord, sier Toril Antonsen Aae, leder for Frøya kulturskole. 
Ingen begrensning på antall nominasjoner

I år kan hver kommunene nominere så mange utøvere de vil til Drømmestipendet. Kandidatene skal fordeles i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. 

Drømmestipendet kan søkes av ungdom mellom 13 og 20 år. Målet med både nominasjon og stipend er at ungdom skal få motivasjon til å utvikle seg videre samt mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer. 

Det er leder ved kulturskolen som – med flere involverte – som beslutter hvem som skal være kommunens kandidat(er) til Drømmestipendet.Inspirasjon til videre utvikling

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Sammen har vi tro på at Drømmestipendet bidrar til at talentfulle ungdommer får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

- Samtidig fokuserer Drømmestipendet viktigheten av at ungdom får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier Johannessen. 

– Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for 15. året på rad kan hedre unge kulturtalenter over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt på kultursiden. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier Sponsoransvarlig Pål Enger i Norsk Tipping. 
Tre fra Frøya har mottatt stipend

Medberegnet årets tildeling er det delt ut 15,5 millioner kroner gjennom Drømmestipendet til unge kulturutøvere i Norge.

Blant tidligere stipendmottakere fins Astrid Smeplass, Didrik Solli-Tangen, Ingebjørg Bratland, Heidi Ruud Ellingsen, The Black Sheeps, Kristian Kristiansen, Nora Foss El-Jabri og fiolinistsøstrene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing.

I Frøya kommune har følgende tidligere mottatt Drømmestipendet: Lone Sandvik Kristiansen i 2017, Thea Strandheim Sæther i 2015 og Elisabeth Antonsen Dyrø i 2005.

NB! Den lokale fristen til å sende inn søknad er 31. januar. Annonser
Annonser