°C
Annonser
Øya Klubben Selvmord Arrangement Unge Voksne

De unge på Frøya vil bli hørt

Over 60 unge voksne møtte opp for å fortelle om livene sine – og hvordan de kan bli bedre. Det ble en meningsfull kveld i Klubben onsdag kveld.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Alle foto: Frøya kommune


Frøya har for mange selvmord blant unge voksne. Det var bakteppet for Frøya kommunes arrangement i Klubben onsdag kveld.

Unge voksne i alderen 17 til 30 år var invitert for å påvirke arbeidet med psykisk helse og unge voksne på Frøya.


- Veldig fin kveld

Hva kan man gjøre for å gjøre livet bedre for unge voksne på Frøya? Det var et av de store spørsmålene for kvelden.

Samtidig var det mye fokus på åpenhet og psykisk helse.

Over 60 engasjerte unge voksne møtte opp for å bli med i samtalen.

- Tusen takk til alle som bidro med sitt engasjement. Det trengs ei hel øy, sier arrangørene i Øya-prosjektet og Frøya kommune.

- Det ble en veldig fin kveld. Vi gleder oss til å gå gjennom alle perspektiv og tips fra kvelden, sier Ingrid Kristiansen, kommuneoverlege og prosjektleder i Øya.Her kan du lese mer om bakgrunnen for arrangementet:

- Vi må ta vare på de som er igjen
Oddvar skapte ettertanke

Arrangementet startet sterkt med et foredrag av Oddvar Vignes. Han tok deltakerne rett inn i temaet for kvelden, med sin historie.

Den begynner i 2008, da Oddvar hadde alt han hadde drømt om. God jobb, leilighet og samboer. Han jobbet som selger og profesjonell toastmaster. Det var likevel ikke nok.

Prestasjonsjaget tok livsgnisten fra han. Han gikk inn i en depresjon, og planla og gjennomførte et selvmordsforsøk i 2009. Det kom som et sjokk på samboer, familie og omgivelsene.

Nå holder Oddvar foredrag om det som skjedde, og den lange veien tilbake til livet.

Han snakker om mestringsstrategier og åpenhet - og skaper både ettertanke og latter hos publikum.Ingrid Kristiansen og Pia Kathrine Espnes Ohren i Øya-prosjektet i Frøya kommune synes at foredraget med Oddvar Vignes var en perfekt start på en meningsfull kveld i Klubben.- Viktig å høre de unge sin stemme

Det tok deltakerne med seg inn i neste fase av arrangementet; workshopen.

Her skulle deltakerne få mulighet til å påvirke Frøya kommunes arbeid og fokus rundt psykisk helse og unge voksne på øya vår.

- Det er viktig for Øya og Frøya kommune å høre de unge sin stemme og meninger rundt temaet, for å komme frem til de gode løsningene og tiltakene for hvordan det skal være bedre å være ung voksen på Frøya, sier Kristiansen.

- Alle som deltok bidro med viktige perspektiver for jobben fremover!

Frøya.no valgte ikke å være til stede på arrangementet, for å la de unge voksne kunne snakke helt åpent og fritt, uten media til stede. Vi vil følge opp resultatet av workshop'en.


Annonser
Annonser